• 15 Απριλίου, 2021

Ολοταχώς για παράταση το σχολικό έτος – Τι είπε η Ζέτα Μακρή

 Ολοταχώς για παράταση το σχολικό έτος – Τι είπε η Ζέτα Μακρή

Δεν τη… γλιτώνουν την παράταση του σχολικού έτους οι μαθητές, σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Η κ. Μακρή τόνισε πως τα σχολεία θα κλείσουν τέλος Ιουνίου, αφού λόγω της κατάστασης, το σχολικό έτος οδεύει προς παράταση για δυο εβδομάδες, δηλαδή έως το τέλος του μήνα.

Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και τόνισε ότι, όπως έχουν τα πράγματα για το άνοιγμα των σχολείων, έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια και ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και για το γεγονός πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη δια ζώσης εκπαίδευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα μήνυση για βιασμό κατά Λιγνάδη

Σε ό,τι αφορά στα self test στα σχολεία, επανέλαβε ότι τα παιδιά θα πρέπει να κάνουν το τεστ στο σπίτι και να πηγαίνουν στο σχολείο με υπεύθυνη δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα. Με τεστ και υπεύθυνη δήλωση θα πηγαίνουν στο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί.

“Μόνο 30% των εκπαιδευτικών θέλουν να εμβολιαστούν”

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη της υφυπουργού ότι μόνο το 30% των εκπαιδευτικών έχει δηλώσει ότι θέλει να εμβολιαστεί.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις, η υφυπουργός εμφανίστηκε βέβαιη πως θα γίνουν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής. Για τις προαγωγικές εξετάσεις είπε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, αλλά ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει για όλες τις τάξεις γυμνασίων και λυκείων.