• 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά- Εκκενώθηκε το Καπανδρίτι (εικόνες, vid)

 Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κεφαλονιά- Εκκενώθηκε το Καπανδρίτι (εικόνες, vid)

Σε πύρινο κλοιό η Κεφαλονιά με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά, η οποία ξέσπασε λίγο πριν πέσει το σκοτάδι, έφτασε κοντά στο χωριό Καπανδρίτι. Η δημοτική αρχή Αργοστολίου σε συνεργασία με την ΠΥ έδωσαν εντολή εκκένωσης καθώς οι άνεμοι που έπνεαν οδηγούσαν τη φωτιά προς το χωριό.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο είναι πλέον σε ύφεση ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας kefalonikanews apoixos.com, περίπου στις 3 τα ξημερώματα οι κάτοικοι επέστρεψαν και πάλι στα σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος για το χωριό είχε περάσει.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νησί του Ιονίου έφτασαν 11 οχήματα απο την Πελοπόννησο,ενω απο Πάτρα αλλά και Αθήνα με ειδικές πτήσεις έφτσαν πεζοπόρα τμήματα.

Συνολικά, 102 πυροσβέστες επιχειρούν στη νησί με 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η κατάσταση αυτή την ώρα είναι ελεγχόμενη, ενω με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα η φωτιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο

Nωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Επίσης τους προέτρεψε «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό».

“Κάποιοι προσπαθούν να κάψουν τα σπίτια μας”

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του κ. Μιχαλάτου το βράδυ της Παρασκευής, στην οποία καλούσε κατοίκους και επισκέπτες να είναι σε επιφυλακή “διότι έχουμε γίνει αποδέκτες πολλαπλών εμπρηστικών επιθέσεων.

Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις άσχημες καιρικές συνθήκες και να κάψουν τις περιουσίες και τα σπίτια μας”.

Πηγή: news247.gr