• 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ολομέλεια: Απορρίφθηκε το αίτημα αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ-Μερα25

 Ολομέλεια: Απορρίφθηκε το αίτημα αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ-Μερα25

Κορυφώνεται η πολιτική σύγκρουση στη Βουλή, καθώς σήμερα εισάγεται και την Πέμπτη ψηφίζεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη που βάζει «γύψο» τις διαδηλώσεις – Ηχηρό «χαστούκι» για την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποτελεί η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής – Απορρίφθηκε αίτηση ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για αντισυνταγματικότητα

Με την ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία) ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 8/7 σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο – γύψο στις διαδηλώσεις. Η συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Πέραν του θέματος της γνωστοποίησης, η αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Α. Αδαμοπούλου, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την εισαγγελική αρχή όταν προβλέπει την αυτοπρόσωπη παρουσία της στις συναθροίσεις και να συμμετέχουν στην επιτροπή που τις απαγορεύουν.

Δεν υπάρχει αντισυνταγματικότητα, παρά μόνο ατιμωρησία, σύμφωνα με τον αγορητή της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτα.

«Στηρίζουμε το αίτημα αντισυνταγματικότητας, χωρίς να υπερασπιζόμαστε πολιτικά το σχετικό άρθρο 11 του Συντάγματος», δήλωσε ο αγορητής του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας.

Σύμφωνα με τον αγορητή του Κινήματος Αλλαγής, Γ. Καμίνη, δεν είναι αθέμιτη η υποχρέωση γνωστοποίησης της διαδήλωσης, αλλά η αναζήτηση ευθυνών από οργανωτές, εάν δεν έχουν λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο, προκαλεί πρόβλημα. Ο κ. Καμίνης εξέφρασε προβληματισμό και για τη ρύθμιση που αφορά στη διάλυση αντιδιαδήλωσης.

Για τις «ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ», που ανέχθηκε να ρυθμίζονται οι διαδηλώσεις με βάση τον χουντικό νόμο, έκανε λόγο εκ μέρους της ΝΔ ο Κ. Τζαβάρας, αντικρούοντας την αίτηση αντισυνταγματικότητας.

Κατά της αίτησης τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης και υπέρ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.