• 23 Ιουλίου, 2021

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με ομοφωνία

 Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με ομοφωνία

Oλοκληρώθηκε μετά από πλούσια συζήτηση δύο ημερών το Α΄ Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που αφορούσε τον Απολογισμό δράσης της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ) και τον Προγραμματισμό δράσης ως το 22ο Συνέδριο, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει δε, ότι μίλησαν συνολικά 67 Σύνεδροι. Στη συζήτηση εκφράστηκε η ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις και την Εισήγηση της ΚΕ, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών για όλα τα λαϊκά προβλήματα. Αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός γύρω από το κύριο ζήτημα, πώς στις σύγχρονες συνθήκες θα γίνεται πιο διακριτός ο ρόλος του ΚΚΕ ως οργανωμένης πρωτοπορίας, φορέας νέων ιδεών, πώς θα γίνουν βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, των βιοπαλαιστών αγροτών, των νέων και των γυναικών στα σωματεία τους, στους συλλόγους και τους φορείς, στην προώθηση του συντονισμού της δράσης τους, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συμμαχίας, στην ανάπτυξη της πάλης σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Η Εισήγηση και το Κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, όπως επίσης, ομόφωνα υπερψηφίστηκε και η Εισήγηση της ΚΕΟΕ.

Το 21ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα τέλος, την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου με την οποία καθορίζονται τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο. Επίσης, το 21ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα ειδική ξεχωριστή Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται αύριο, Κυριακή, όπως προβλέπεται στην Ημερήσια Διάταξη και το αρχικό χρονοδιάγραμμα.