• 21 Ιανουαρίου, 2021

“Restart” για την Γ’ Λυκείου στις 18 Ιανουαρίου- ΟΛΜΕ: Πρέπει να προηγηθούν τεστ σε 200.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς

 “Restart” για την Γ’ Λυκείου στις 18 Ιανουαρίου- ΟΛΜΕ: Πρέπει να προηγηθούν τεστ σε 200.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το επόμενο βήμα της κυβέρνησης σε σχέση με την άρση των περιοριστικών μέτρων του lockdown είναι όπως όλα δείχνουν το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της επιτροπής από τη Δευτέρα θα ανοίξει μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.

Θριάσιο: Η έκθεση για τον υποδιοικητή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά το εμβόλιο

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ.Τσούχλος μιλώντας το πρωί του Σαββάτου, στο Real FM, άφησε να εννοηθεί ότι η πληροφόρηση του είναι πως ο προγραμματισμός είναι να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις 18 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό, όπως πρόσθεσε θα πρέπει να έχουν περάσει από τεστ για τον κοροναϊό 200.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Την ίδια ώρα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος και αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά και στο λιανεμπόριο.

«Δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ακόμα. Δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες.Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα» είπε μεταξύ άλλων.

Το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, επεσήμανε ο κ. Γώγος και προσέθεσε ότι θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα, ενώ συμπλήρωσε «Τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα.»

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Γώγος είπε ότι βελτιώνονται τα πράγματα. Στόχος είναι μέχρι 15 Γενάρη να έχει εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό.