• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Ολλανδός υπ. Οικονομικών: Μεταμέλεια μετά το σάλο

 Ολλανδός υπ. Οικονομικών: Μεταμέλεια μετά το σάλο

Μετά από ημέρες σιωπής παρά την σφοδρή κριτική που δέχθηκε, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών παραδέχεται ότι ίσως θα έπρεπε να είχε δείξει περισσότερη… συμπάθεια κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για συντονισμένα ευρωπαϊκά μέτρα κατά της πανδημίας.

«Όταν δέχεσαι τόση κριτική, όπως εμείς, προφανώς κάτι δεν έχεις κάνει καλά» αναφέρει ο Γόπκε Χούστρα, συμπληρώνοντας ότι θα έπρεπε να επικοινωνήσει καλύτερα και να δείξει περισσότερη συμπάθεια κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., όπως αναφέρει η efsyn.gr.

«Την περασμένη εβδομάδα έπρεπε να έχουμε κάνει πιο ξεκάθαρο ότι θέλουμε να βοηθήσουμε. Διατυπώσαμε τις προθέσεις μας με τέτοιο τρόπο που οδήγησε σε αντίσταση» ανέφερε χθες σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του.

Ο Χούκστρα επανέλαβε ότι η θέση της Ολλανδίας για το ομόλογο δεν αλλάζει, όμως υπάρχει διάθεση για αλληλεγγύη.

Η κυβέρνηση της χώρας δέχθηκε σφοδρή κριτική και εντός των τειχών επειδή δεν έδειξε αρκετή αλληλεγγύη προς τις χώρες της Νότιας Ευρώπης που έχουν πληρώσει το βαρύτερο τίμημα από την πανδημία.

Σημειώνεται ότι στις διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας η ολλανδική κυβέρνηση κράτησε άτεγκτη στάση, ενώ ο υπουργός Οικονομικών δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσβάλει εκατομμύρια ανθρώπους προτείνοντας να γίνει έρευνα γιατί ορισμένες χώρες δεν έχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια να αντιμετωπίσουν την νέα κρίση παρά το γεγονός ότι η Ευρωζώνη είχε 7 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης.

Τα λόγια του είχαν προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος ανέφερε: «Αυτή η ομιλία [του Ολλανδού υπ. Οικονομικών] ήταν αηδιαστική στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η σωστή λέξη: Α-η-δια-στι-κή. Δεν είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τους Ολλανδούς υπουργούς Οικονομικών όπως τους ακούγαμε το 2008, το 2009, το 2010 και τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: efsyn.gr