• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ολλανδία: Αυξήθηκαν κατά 811 τα κρούσματα, 63 νέοι θάνατοι

 Ολλανδία: Αυξήθηκαν κατά 811 τα κρούσματα, 63 νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε σήμερα κατά 811, καταγράφοντας αύξηση 17% σε σχέση με χθες, φθάνοντας συνολικά τα 5.560, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Καταγράφηκαν επίσης 63 νέοι θάνατοι –πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση μέχρι σήμερα– ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα στους 276, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στην καθημερινή του ενημέρωση.

Το ινστιτούτο ανέφερε επίσης πως αναμένει ότι τα αποτελέσματα των μέτρων που ελήφθησαν αυτό τον μήνα στην Ολλανδία, όπως το κλείσιμο των εστιατορίων και των σχολείων και η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων, θα αρχίσουν να φαίνονται στον αριθμό των κρουσμάτων «στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης».

Στο μεταξύ, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση των κεντρικών απολυτηρίων εξετάσεων, αντίστοιχων με τις εξετάσεις που δίνουν οι μαθητές στη Γαλλία για το μπακαλορεά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην Ολλανδία τα σχολεία είναι κλειστά από τις 16 Μαρτίου στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Η απόκτηση ή όχι του απολυτηρίου θα προσδιοριστεί ως εκ τούτου αποκλειστικά με βάση τους βαθμούς που έχουν αποκτηθεί στη διάρκεια του σχολικού έτους.

«Θέλω να δοθεί σε όλους τους μαθητές η δυνατότητα να αποκτήσουν ένα πλήρες (απολυτήριο) δίπλωμα και έτσι να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση προς την ανώτατη εκπαίδευση σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ολλανδός υπουργός Παιδείας Άρι Σλομπ.

Τα σχολεία έχουν κι άλλο χρόνο –μέχρι τις αρχές Ιουνίου– προκειμένου να βάλουν στους μαθητές τα υπόλοιπα διαγωνίσματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα έτσι ώστε να υπολογιστούν οι βαθμοί που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το υπουργείο προτρέπει τις σχολικές μονάδες να διοργανώσουν τη διεξαγωγή των διαγωνισμάτων αυτών εξ αποστάσεως, για παράδειγμα μέσω βιντεοδιάσκεψης. Αν τα σχολεία δεν είναι σε θέση να κάνουν τα διαγωνίσματα εξ αποστάσεως, αυτά μπορούν να διεξαχθούν στα σχολεία με την τήρηση της απόστασης ασφαλείας του 1,5 μέτρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ