• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Όλα δείχνουν εμπρησμό

 Όλα δείχνουν εμπρησμό

Σε εμπρησμό φαίνεται ότι οφείλετα η χθεσινοβραδυνή πυρκαγιά στους χώρους του ημερήσιου καταυλισμού One Happy Family στην περιοχή του Καρά Τεπέ, στο πρώην καθαριστήριο «Γλάρος».

Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συνεχίζουν τη έρευνα στα αποκαΐδια «βλέπουν» τον εμπρησμό ως την μόνη πιθανή αιτία της πυρκαγιάς. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν η δομή δε λειτουργούσε τις τελευταίες 10 με 15 μέρες λόγω του κλίματος εναντίον των ΜΚΟ που είχε δημιουργηθεί. Οπότε δεν μπορεί να προήλθε η φωτιά από συσκευές που είχαν αφεθεί αναμμένες και άλλες χρήσεις όπως αναμμένα τσιγάρα κλπ.

Και στη Συκαμνιά

Επίσης, ίδιες πηγές σημειώνουν ότι σε εμπρησμό φαίνεται να οφείλεται και η φωτιά που ξέσπασε στη δομή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την περασμένη εβδομάδα στην Σκάλα Συκαμιάς, που αποτελεί το σημείο με της περισσότερες αφίξεις των φουσκωτών από την Τουρκία με πρόσφυγες και μετανάστες από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Στελέχη της πυροσβεστικής Υπηρεσίας μιλάνε για μια «περίεργη» συγκέντρωση φιαλών υγραερίου μακριά από τα κοντέϊνερς της δομής με προφανή στόχο να μην υπάρξουν θύματα από την έκρηξη της φωτιάς.

Πηγή: stonisi.gr