Οκτώ ώρες συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Τα δυο μέτρα που έχουν “κλειδώσει”

 Οκτώ ώρες συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Τα δυο μέτρα που έχουν “κλειδώσει”

Οκτώ ώρες συνεδριάζει (5/2) η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για να εισηγηθεί τα μέτρα προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που έχουν κλειδώσει στην σύσκεψη των λοιμωξιολόγων είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για το Σαββατοκύριακο, καθώς και το σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Αγιο Νικόλαο.

Παράλληλα η επιτροπή εξετάζει και επιπλέον στοχευμένα μέτρα για την Αττική, καθώς ένα ολικό lockdown, λόγω και των χαρακτηριστικών της μητροπολιτικότητας, δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι. Οσον αφορά τη Θεσσαλονίκη αναμένεται και εκεί να ληφθούν εξειδικευμένα μέτρα καθώς η πόλη είναι στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο» στο χάρτη ηγειονομικής ασφάλειας.

Συνελήφθη στο Περιστέρι πασίγνωστος παρουσιαστής

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνεδρίαση των ειδικών εκφράζονται διαφωνίες για το αν θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα σχολεία. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, τουλάχιστον για τώρα, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων.

Διαφορετικές όμως απόψεις έχουν ακουστεί και για τη λειτουργία του λιανεμπορίου. Κάποιοι από τους ειδικούς υποστηρίζουν πως θα πρέπει να σταματήσει τόσο το click in shop όσο και το click away. Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη που καταθέτουν μέλη της επιτροπης και ζητούν να επιτραπεί το click away.

Μανώλης Δράκος