• 23 Ιουνίου, 2021

Οκτώ οι μαθήτριες που δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση στο γυμνάσιο της Ξάνθης

 Οκτώ οι μαθήτριες που δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση στο γυμνάσιο της Ξάνθης

Tις 8 φτάνουν οι μαθήτριες που κατήγγειλαν περιστατικά προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας στο Γυμνάσιο της Ξάνθης, όπως αποκαλύφθηκε μετά από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την Κυριακή. Σύμφωνα με το xanthi2.gr, η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των γονέων και του σχολείου», όπως ανέφερε το μήνυμα που έλαβαν οι γονείς, μετά την αποχή των μαθητών την περασμένη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το xanthi2.gr, μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της, ο οποίος την είχε κλείσει στην τάξη. Ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στη διεύθυνση του σχολείου, η απάντηση που δόθηκε, όπως υποστηρίζουν μαθητές, ήταν ότι το θύμα «ήταν ντυμένη προκλητικά».

Κατά τη συνέλευση της Κυριακής, η διευθύντρια του Γυμνασίου υποστήριξε ότι το περιστατικό της περασμένης Πέμπτης μεγαλοποιήθηκε εξαιτίας των κοινωνικών δικτύων, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους που το ανέδειξαν, καθώς «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας».

Παρά τη συνάντηση γονέων – διεύθυνσης του σχολείου, οι πρώτοι φέρονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τον τρόπο αντιμετώπισης των εν λόγω περιστατικών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το tvxs.gr, στο παρελθόν η ίδια διευθύντρια φέρεται να συγκάλυψε περιστατικά παρενοχλήσεων και μπούλινγκ.