• 23 Ιανουαρίου, 2022

Οκτώ νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία

 Οκτώ νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν άλλα 13 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό 8 επιβεβαιωμένα και 5 ύποπτα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανήλθε έτσι σε 1.422. Είκοσι από τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, οι τρεις με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παρότι τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα αποτελούν μόλις το 2% του συνόλου των περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, υπάρχουν 16 εστίες όπου έχουν καταγραφεί ξεσπάσματα σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους πέντε σε γηροκομεία, που θεωρούνται οι πιο σοβαρές.

Οι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19 παραμένουν 11 μέχρι σήμερα.

Η χώρα έχει κάνει συνολικά 79.078 διαγνωστικά τεστ σε εθνικό επίπεδο. Γίνονται εξετάσεις στοχευμένα για να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα στο Κουίνσταουν, στο Οαϊκάτο, στο Κάντερμπερι και στο Όκλαντ.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζασίντα Αρντέρν ανακοίνωσε εξάλλου επιπλέον επενδύσεις ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (περίπου 117 εκατ. ευρώ) για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας, 26 εκατ. δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (15 εκατ. ευρώ) για να ληφθούν μέτρα προστασίας στα γηροκομεία, καθώς και 35 εκατ. δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (20,5 εκατ. ευρώ) για απαραίτητα φάρμακα.

Ο νεοζηλανδός υπουργός Υγείας Ντέιβιντ Κλαρκ μίλησε για «επένδυση χωρίς προηγούμενο».

Πηγή: ΑΜΠΕ