• 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Οικονόμου: Στους 4.152 οι εμβολιασμένοι στις φυλακές

 Οικονόμου: Στους 4.152 οι εμβολιασμένοι στις φυλακές

Στοιχεία για τους εμβολιασμούς στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας έδωσε την Παρασκευή (23/7) ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου με αφορμή συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Προχωράμε αρκετά καλά, σταθερά και δίχως ιδιαίτερα προβλήματα με τον εμβολιασμό στις ελληνικές φυλακές» ανέφερε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Με βάση και τα χθεσινά στοιχεία από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας έχουμε προχωρήσει σημαντικά στο θέμα του εμβολιασμού τόσο για τους κρατούμενους όσο και για τους υπαλλήλους στα σωφρονιστικά καταστήματα. Μέχρι και χθες είχαμε 4.152 εμβολιασμένους από ένα σύνολο περίπου 6.000 ατόμων που έχουν ζητήσει σε πρώτη φάση να εμβολιαστούν» επεσήμανε.

«Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ήταν μία ομάδα εργαζομένων η οποία από την αρχή στη συντριπτική της πλειοψηφία ζητούσε να εμβολιαστεί και εμείς προωθήσαμε τα αιτήματά τους στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά τις προτεραιότητες τις καθορίζει η Εθνική Επιτροπή με τα δικά της επιστημονικά κριτήρια» υπογράμμισε.