• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Οικονόμου για Τσίπρα: Ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία

 Οικονόμου για Τσίπρα: Ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία

Αυστηρή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τη διαχείριση της πανδημίας του κορoναϊού.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο και αντ’ αυτού επαναλαμβάνει «μονότονα αφορισμούς, κοινοτοπίες και ψέμματα».

Αναλυτικά η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό “προνόμιο” να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί. Αν έχει να προτείνει κάτι, ας το κάνει έστω και τώρα. Αλλά επειδή αδυνατεί να συνεισφέρει εφαρμόσιμες προτάσεις και να βοηθήσει τους ανθρώπους και την πατρίδα, επαναλαμβάνει μονότονα αφορισμούς, κοινοτοπίες και ψέματα και συνεχίζει προκλητικά να κλείνει το μάτι στους ανεμβολιάστους.

Ο κατηφορικός δρόμος που έχει επιλέξει οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο και για αυτό τον βαδίζει μόνος του. Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, με μια στρατηγική που αυξάνει προοδευτικά την εμβολιαστική κάλυψη και ταυτόχρονα επιτρέπει στην οικονομία και την εκπαίδευση να λειτουργούν, στην κοινωνία να μην είναι περίκλειστη και στο ΕΣΥ να ενισχύεται συνεχώς, ώστε να αντέξει στην πίεση και να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε».


Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας (TRTΘεσσαλίας) κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια: «Η αδράνεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης μας οδηγεί σε εκατόμβες θυμάτων, αλλά και σε ένα lockdown που θα είναι καταστροφικό και θα μπορούσε να αποφευχθεί αν εγκαίρως έπαιρνε τις απαραίτητες αποφάσεις και δεν φοβόταν να συγκρουστεί όπου χρειάζεται», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.