Οικονόμου για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας παραμένει φιγούρα του χθες

 Οικονόμου για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας παραμένει φιγούρα του χθες

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι η χθεσινή εμφάνιση του Τσίπρα ήταν «κατώτερη της κρισιμότητας της συγκυρίας, αλλά και του ρόλου του ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιας χώρας της Ε.Ε., με το ειδικό πολιτισμικό και ιστορικό φορτίο της Ελλάδας».

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε και χθες ότι είναι μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Το απέδειξε με την ομιλία του, το απέδειξε με βασικά χαρακτηριστικά της παρουσίας του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και προσέθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αντί για μια ουσιαστική αυτοκριτική, επέλεξε να δηλώσει περήφανος για τα τραγικά για την πατρίδα, αποτελέσματα της διακυβέρνησής του».

«Σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει ολοκληρωτικά και συνεχίζει να αλλάζει ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει απαντήσεις μέσα σε ιδεολογήματα που ιστορικά έχουν χρεοκοπήσει. Επιδόθηκε σε αφελείς επιδερμικές διαπιστώσεις, που δεν προσφέρουν τίποτα πρακτικό στην προσπάθεια της κοινωνίας να υπερβεί τις μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις που βιώνουμε. Έταξε φυσικά και πάλι τα πάντα στους πάντες, χωρίς μέτρο και χωρίς μέτρημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ. Οικονόμου ο λόγος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν βαθιά διχαστικός και μανιχαϊστικός, με ύβρεις για τον πρωθυπουργό και «τοποθετώντας στα άκρα οτιδήποτε δεν είναι στο δικό του ορίζοντα».

«Σήμερα, περίπου επτά χρόνια μετά το 2015 και τρία μετά τον Ιούλιο του 2019, 15 χρόνια από τότε που έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται με τα ίδια ακριβώς συνθήματα, με τις ίδιες ακριβώς πολιτικές θέσεις, με την ίδια ακριβώς παρωχημένη πολιτική αισθητική. Μια φιγούρα του χθες, και ο ίδιος και οι πρωταγωνιστές της πρώτης γραμμής, αυτοί που κάθονταν στην πρώτη σειρά. Ίδιοι και απαράλλακτοι, αφού δεν κατάφεραν να βρουν ή να προσελκύσουν ούτε ένα καινούργιο πρόσωπο. Ο ίδιος και το κόμμα του προσδοκούν να επαναφέρουν αυτά που η κοινωνία, αυτά που η χώρα, πασχίζει να αφήσουν πίσω τους. Και για αυτό αναδεικνύονται οι ίδιοι ανεπαρκής και ανεπίκαιρη στην Ελλάδα του 2022», είπε κλείνοντας.

πηγή: ethnos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος