Οικονόμου για επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΗΠΑ: Θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων

 Οικονόμου για επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΗΠΑ: Θα θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων

Και το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων αναμένεται να θέσει στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αφήνοντας ανοικτό να θέσει και το ζήτημα με την αναβάθμιση των Τουρκικών F-16.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, τόνισε ο κ. Οικονόμου, «θα έχει εθνικό, γεωπολιτικό και ιστορικό στίγμα. Θα συζητηθούν διεθνή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και ΗΠΑ), το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και αυτό της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «τα ζητήματα που αφορούν την σχέση μας με την Τουρκία θα τεθούν τόσο στην συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Μπάιντεν όσο και στην ομιλία του στο κογκρέσο». «Ο πρωθυπουργός θα είναι εκεί ως ο ηγέτης μίας χώρας με αυτό πεποίθηση που δεν ετεροπροσδιορίζεται», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακόμα ο ίδιος επανέλαβε ότι η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε ό,τι αφορά την τουρκική προκλητικότητα και την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δεδομένη. «Άλλωστε και η επιστολή του κυρίου Μπλίνκεν αναφέρεται ξεκάθαρα σε όλα αυτά. Το γεγονός ότι επίσκεψη αυτή έχει το χαρακτήρα που έχει την συγκεκριμένη στιγμή αντανακλά το κύρος που έχει η χώρα», είπε.

Ο κ. Οικονόμου επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το χθεσινό «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ λέγοντας ότι για να βρει μια χαραμάδα αντιπολίτευσης εφάρμοσε την πάγια τακτική του, διαστρέβλωσε πολλά σημεία της συμφωνίας και ανέδειξε την τεράστια υποκρισία του». «Για άλλη μια φορά υπέταξε το εθνικό συμφέρον στο κομματικό», υπογράμμισε κλείνοντας.

πηγή: Ethnos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος