Οι Τούρκοι… θέλουν και το κοκορέτσι: “Δεν θα το αφήσουμε στα χέρια των Ελλήνων”

 Οι Τούρκοι… θέλουν και το κοκορέτσι: “Δεν θα το αφήσουμε στα χέρια των Ελλήνων”

Το κοκορέτσι είναι η νέα… διεκδίκηση της Τουρκίας, καθώς η γειτονική χώρα θέλει την πατρότητά του, με τα τουρκικά ΜΜΕ να αφιερώνουν ρεπορτάζ και πρωτοσέλιδα!

«Mετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό η Ελλάδα το διαφημίζει ως δικό της» ανέφερε το τουρκικό κανάλι Show TV, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

«Μετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό  η Ελλάδα το διαφημίζει ως δικό της. Το θέμα αυτό το συζητήσαμε με τους σεφ και μας είπαν πως δεν θα αφήσουμε το κοκορέτσι στα χέρια των Ελλήνων!» αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Show TV.

«Toυς προκαλώ, είναι δικό μας. Ας έρθουν να δουν, εγώ φτιάχνω το καλύτερο. Δεν μας πήραν στην ΕΕ, τώρα θα μας πάρουν και το κοκορέτσι;» αναφέρουν Τούρκοι πολίτες, μιλώντας στην κάμερα.

«Ας έρθει ένας Έλληνας να φάμε μαζί κοκορέτσι. Όποιος φάει περισσότερο, τότε το κοκορέτσι θα είναι δικό του. To δικό μας το κοκορέτσι είναι άλλο, είναι υπέροχο. Πάνε και διεκδικούν το κοκορέτσι μας. Το κοκορέτσι είναι κάτι που έχει μείνει από τους προγόνους μας» συνεχίζουν οι Τούρκοι πολίτες.

Χρήστος Σταθόπουλος