• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι Ταλιμπάν πανηγυρίζουν σαν… παιδιά: Παίζουν σε συγκρουόμενα και καρουζέλ (vid)

 Οι Ταλιμπάν πανηγυρίζουν σαν…  παιδιά: Παίζουν σε συγκρουόμενα και καρουζέλ (vid)

Αίσθηση προκαλούν βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τους Ταλιμπάν να εμφανίζονται να πανηγυρίζουν τη νίκη τους… διασκεδάζοντας σε λούνα πάρκ και γυμναστήρια.

Ο ρεπόρτερ του Reuters Χαμίντ Σαλίζι, ο οποίος ζει στην πόλη της Καμπούλ παρουσίασε στιγμιότυπα μέσω twitter, τα οποία απεικονίζουν μια ομάδα Ταλιμπάν να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ, παίζοντας με τα συγκρουόμενα και ανεβαίνοντας ακόμα και στα αλογάκια του καρουζέλ.

Στα παράξενα βίντεο, Ταλιμπάν διαφόρων ηλικιών εμφανίζονται να γελούν και να οδηγούν τα αυτοκινητάκια στην πίστα με τα συγκρουόμενα, κάποιοι κρατώντας μάλιστα και το όπλο τους.

Επίσης ακόμα πιο παράδοξες είναι οι σκηνές που τους δείχνουν στο «καρουζέλ» του λούνα πάρκ, πάνω σε αλογάκια που είναι φτιαγμένα για μικρά παιδιά.

Επίσης, ακόμα ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φέρεται να τραβήχτηκε στο γυμναστήριο του προεδρικού μεγάρου της Καμπούλ, μετά την κατάληψή του από Ταλιμπάν. Στο κλιπ νεαροί μαχητές εμφανίζονται να δοκιμάζουν τα όργανα και τα βάρη, γελώντας και τραβώντας φωτογραφίες.