• 22 Ιανουαρίου, 2022

Οι πρώτοι θάνατοι από την μετάλλαξη Όμικρον

 Οι πρώτοι θάνατοι από την μετάλλαξη Όμικρον

Δύο ασθενείς που υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 σε νοσοκομείο στην Γκουάνγκτζου της Νότιας Κορέας επαληθεύτηκε μεταθανάτια ότι είχαν προσβληθεί από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κοροναϊού, μετέδωσε σήμερα το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Επρόκειτο για δύο ανθρώπους ηλικίας άνω των 90 ετών, πρόσθεσε το Γιονάπ, διευκρινίζοντας πως οι θάνατοί τους ερευνώνται ακόμη. Αν επιβεβαιωθεί πως υπέκυψαν εξαιτίας της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής αυτής του SARS-CoV-2, θα πρόκειται για τους πρώτους θανάτους που προκαλεί στη χώρα.

Τα πιο συχνά συμπτώματα της “Ομικρον” – Ποιο τεστ πρέπει να κάνουμε

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι χθες Κυριακή ως τα μεσάνυχτα επιβεβαιώθηκαν 3.129 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 36 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έφθασε έτσι τους 5.730 νεκρούς επί συνόλου 642.207 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας (KDCA). Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,89%.

Πηγή: ΑΠΕ

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.