• 21 Ιανουαρίου, 2022

Οι πιο περίεργες ειδήσεις από το 2021

 Οι πιο περίεργες ειδήσεις από το 2021

Η χρονιά που φεύγει δεν είχε μόνο σοβαρές πολιτικές εξελίξεις, όπως η εκλογή του Τζο Μπάιντεν, η εισβολή στο Καπιτώλιο, η μετάλλαξη του κοροναϊού, αλλά και η επιστροφή των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Υπήρχαν και περίεργες ειδήσεις τις οποίες ανέλαβε να αναδείξει ο Guradian…

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη διεθνή ειδησεογραφία φαίνεται ότι αποτέλεσαν και τα αγριογούρουνα – εμφανίσεις των οποίων σε αστικές περιοχές είχαμε και στην Ελλάδα το 2021 – κυρίως λόγω της επίθεσης που δέχθηκε από αυτά τον περασμένο Σεπτέμβριο η διάσημη τραγουδίστρια Σακίρα σε πάρκο στη Βαρκελώνη.

Η Σακίρα είχε τότε, μάλιστα, βρει την ψυχραιμία να καταγράψει σε βίντεο την επίθεση και τον χαμό που άφησαν πίσω της τα δύο αγριογούρουνα που της επιτέθηκαν ενώ ήταν για βόλτα μαζί με τον γιό της, Μίλαν.

Στον κατάλογο των περίεργων ειδήσεων με πρωταγωνιστές ζώα και η ιστορία της Σίντι Μίκολ από την Καλιφόρνια η οποία για κάποιες ημέρες τον περασμένο Μάιο χρειάστηκε να ζήσει μαζί με περίπου 15 σπάνιους κόνδορες ο συνολικός αριθμός των οποίων στη συγκεκριμένη πολιτεία δεν ξεπερνάει τους 160 και σε όλες τις ΗΠΑ τους 500. Ζώα και συγκεκριμένα υδρόχοιρους είχε και η τελευταία «διαφορετική» είδηση με ζώα αυτή τη φορά από την Αργεντινή όπου τα «καπιμπάρα» εισέβαλαν σε μια από τις πλουσιότερες περιοχές της χώρας καταστρέφοντας γκαζόν, δαγκώνοντας σκυλιά και προκαλώντας ακόμα και τροχαία ατυχήματα.

Μια κατηγορία μόνη της σε αυτή την «ανασκόπηση» είναι οι ειδήσεις που αφορούν την πανδημία όπως ο τίτλος του Guardian από τις 2 Μαΐου στον οποίο αναφερόταν ότι «οι κάτοικοι της Αγγλίας καλούνται να δείξουν υπομονή εν μέσω των πληροφοριών ότι σύντομα θα επιτραπούν οι αγκαλιές(!)» αλλά και η viral είδηση από την Ιταλία για τον άνδρα που προσπάθησε να αποφύγει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο χέρι.

Σε αυτή την κατηγορία ειδική μνεία αξίζει στην τραγουδίστρια Nicki Minaj η οποία έκανε ανάρτηση στο Twitter υποστηρίζοντας ότι ο φίλος της εξαδέλφης της στο Τρίνινταντ υποχρεώθηκε να ακυρώσει τον γάμο του επειδή πρήστηκαν τα γεννητικά του όργανα μετά τον εμβολιασμό του για τον κορονοϊό, πληροφορία την οποία ερεύνησε και τελικά διέψευσε το υπουργείο Υγείας της χώρας της Καραϊβικής.

Τρίτο κεφάλαιο πηγής ειδήσεων που ξεχώρισαν για τη διαφορετικότητά τους το 2021 είχε ως πηγή τις εξελίξεις στα δημοφιλέστερα social media, το Instagram και το Facebook που «δοκιμάστηκαν» από αποκαλύψεις τους μήνες που προηγήθηκαν. Όταν, δηλαδή, τον Σεπτέμβριο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα που αποδείκνυαν ότι το Instagram επιβάρυνε την ψυχολογία των εφήβων κοριτσιών για την εικόνα τους, το αφεντικό της πλατφόρμας, Άνταμ Μοσέρι, έκανε μια δήλωση που άφησε τους πάντες άφωνους: «Τα social media είναι σαν τα αυτοκίνητα: Άνθρωποι θα πεθάνουν από αυτά»!

Έναν μήνα μετά ακολούθησε η ανακοίνωση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι μια από τις διασημότερες φίρμες του πλανήτη, το Facebook, θα αλλάξει ονομασία και θα λέγεται πλέον Meta, μια κίνηση που από πολλούς ερμηνεύτηκε ως ένας ελιγμός του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου για να ξεπεράσει τη «βροχή» των αρνητικών αποκαλύψεων για την πλατφόρμα του.