Οι καταθέσεις τριών νοσηλευτριών για την Πισπιρίγκου – Τι έκανε τη μέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα

Οι νοσηλεύτριες ρωτήθηκαν για τις κινήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου τη μέρα που ξεψύχησε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Είναι τρεις νοσηλεύτριες του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» που μίλησαν και είδαν την Ρούλα Πισπιρίγκου, τη μέρα που η κόρη της Τζωρτζίνα, έχασε τη μάχη. Κλήθηκαν να καταθέσουν για τις κινήσεις της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όπως αναφέρουν η 33χρονη δεν βγήκε από το μονόκλινο δωμάτιο ούτε για μια στιγμή. Ήταν ήρεμη και σε μία περίπτωση έπιασε κουβέντα με μία νοσηλεύτρια.

Οι Αρχές ήθελαν καταρχήν να διαπιστώσουν αν η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέβηκε στο κυλικείο, καθώς σύμφωνα με καταγγελία, εκεί τη μοιραία μέρα, φέρεται να συνάντησε δύο άτομα. Για την κεταμίνη δεν πέφτει περισσότερο φως μέσα από τις καταθέσεις.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις κινήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα στο νοσοκομείο, την ημέρα που πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα, τον περασμένο Ιανουάριο. «Δεν βγήκα από το δωμάτιο», είναι η απάντησή της στα όσα ακούγονται για τη συνάντησή της με δύο άτομα στο κυλικείο. 

Οι Αρχές έχουν εστιάσει την έρευνά τους στο πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα και για πόσο καιρό την είχε στην κατοχή της η κατηγορουμένη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο μαζί με το παιδί και μάλιστα εκείνη την ημέρα δεν έφυγε ούτε λεπτό από τον θάλαμο νοσηλείας. Αυτό αποκαλύπτουν οι καταθέσεις νοσηλευτριών που παρακολουθούσαν την 9χρονη και έφερε στο φως το Star.

«Εκείνη την ημέρα όσες φορές μπήκα στο θάλαμο της Τζωρτζίνας ήταν πάντα μαζί της η μητέρα της μέσα στο θάλαμο. Επίσης δεν μου είπε ποτέ ότι θα απομακρυνθεί από το θάλαμο να έχω το νου μου», λέει νοσηλεύτρια του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». 

Το ίδιο υποστηρίζει και η νοσηλεύτρια που χορήγησε τα δύο ενδονοσοκομειακά φάρμακα που ήταν στην αγωγή του παιδιού: «Η χορήγηση ήταν ενδοφλέβια και για τα δύο. Μόλις τελείωσε το Depakine μετά από λίγο χορήγησα και την φαινοβαρβυτάλη. Όσες φορές πήγα στο θάλαμο της Τζωρτζίνας πάντα ήταν μέσα και η μαμά της». 

Τρίτη νοσηλεύτρια αποκαλύπτει τι τους ζήτησε η Ρούλα εκείνη την ημέρα και την κατάσταση του παιδιού: «Πήγαμε με την άλλη συνάδελφο να ελέγξουμε τον φλεβοκαθετήρα και είδαμε ότι λειτουργεί κανονικά. Στο θάλαμο ήταν και η μαμά της Τζωρτζίνας η οποία μας είπε ότι κάποιες φορές η Τζωρτζίνα μπορεί να αντιδρά χωρίς όμως να την ενοχλεί κάτι. Μας παρακάλεσε λοιπόν αν ο φλεβοκαθετήρας λειτουργούσε να μην τον αλλάξουμε για να μην την ξανατρυπήσουμε.

Εκείνη την ημέρα δεν ξαναμπήκα στον θάλαμό της. Όσες φορές όμως περνούσα έξω από το θάλαμο του παιδιού πάντα κοιτούσα από το τζάμι της πόρτας να δω αν είναι καλά. Η Τζωρτζίνα όλες τις φορές που την είδα ήταν ήρεμη. Επίσης όσες φορές πέρασα έξω από το θάλαμο πάντα ήταν μαζί της η μητέρα της». 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από την φυλακή διαψεύδει ότι την ημέρα θανάτου της Τζωρτζίνας συνάντησε δυο άτομα στο κυλικείο του νοσοκομείου. «Είναι ψέματα. Η βασική κατηγορία είναι ότι εκείνη τη μέρα δεν απομακρύνθηκε καθόλου από το δωμάτιο, τώρα έρχεται από άλλη πλευρά ότι δήθεν την επισκέφθηκε κάποιος, επειδή το συζητήσαμε τη ρώτησα συγκεκριμένα και μου λέει πολύ απλά όχι. Δεν υπήρξε κανείς που να την επισκέφθηκε εκείνη την ημέρα», δηλώνει ο Όθωνας Παπαδόπουλος. 

Την ίδια ώρα από μηδενική βάση ερευνούν τους θανάτους της Ίριδας αλλά και  της Μαλένας οι δυο ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στις αιτίες θανάτου. Έτσι, όπως λένε οι αναλυτές, έφτασε η στιγμή να κληθούν για κατάθεση τόσο ο Μάνος Δασκαλάκης όσο και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα και η συνάδελφός της από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα. Και αυτό γιατί στις ιατροδικαστικές εκθέσεις της 6 μηνών Ιριδας και της 3,5 ετών Μαλένας καταγράφεται ως αιτία θανάτου και το πνευμονικό οίδημα που παραπέμπει σε μοτίβο ασφυκτικού θανάτου. 

Πηγή: newsit.gr

Χρήστος Σταθόπουλος