• 29 Νοεμβρίου, 2021

Οι Γάλλοι δίνουν εμβόλια στους Τσέχους

 Οι Γάλλοι δίνουν εμβόλια στους Τσέχους

Η Τσεχία θα λάβει 100.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 από τη Γαλλία έως τα μέσα Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις στο πρακτορείο ειδήσεων CTK.

ΗΤσεχία είναι αντιμέτωπη με έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες και έχει ζητήσει τη βοήθεια συμμάχων της. Έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο ποσοστά COVID-19 σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους ανά εκατομμύριο ανθρώπους.

Η κυβέρνηση θέλει να αυστηροποιήσει τα μέτρα του lockdown και να επιταχύνει τις διαδικασίες εμβολιασμού για να αρχίσουν να μειώνονται οι πιέσεις στα νοσοκομεία, πολλά εκ των οποίων είναι στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Αντιμέτωπη με προβλήματα στις προμήθειες, η Τσεχία υστερεί του ευρωπαϊκού μέσου όρου στα ποσοστά εμβολιασμού σύμφωνα με την ιστοσελίδα Our World in Data. Με πληθυσμό 10,7 εκατ. έχει χορηγήσει 600.000 δόσεις εμβολίου (5,61%), συμπεριλαμβανομένων 226.780 ανθρώπων που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Μάρτυρες… υπεράσπισης “αδειάζουν” τον Λιγνάδη

Ο Μπάμπις δήλωσε ότι η Τσεχία στρέφεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ εκτός της Γαλλίας για εμβόλια.

Αυτή την εβδομάδα, οι Τσέχοι έλαβαν πολλές χιλιάδες δόσεις από το εμβόλιο της Moderna από το Ισραήλ, που έχει ξεπεράσει τις άλλες χώρες του κόσμου στη διαδικασία εμβολιασμού.

Η γειτονική Σλοβακία, που έχει επίσης πληγεί σοβαρά από νέο κύμα κρουσμάτων, έχει επίσης στραφεί σε εταίρους της στην ΕΕ για εμβόλια.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.