• 18 Οκτωβρίου, 2021

Οδοντιατρεία: Αποσύρονται τα rapid test για τους εμβολιασμένους – Το παρασκήνιο

 Οδοντιατρεία: Αποσύρονται τα rapid test για τους εμβολιασμένους – Το παρασκήνιο

Η παρουσία ενός καθηγητή Οδοντιατρικής στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων και οι αντιδράσεις του κλάδου οδηγούν σε νέα ΚΥΑ για τις επισκέψεις των εμβολιασμένων σε οδοντιάτρους.

«Ευτυχώς ο νυν υπουργός Υγείας, ο κ. Πλεύρης, απεδέχθη την συμμετοχή ενός καθηγητή Οδοντιατρικής στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Εχθές, συμμετείχε στην επιτροπή ο κ. Τζούτζας ο οποίος εξήγησε στους λοιμωξιολόγους κάποια πράγματα και τελικά θα υπάρξει μια καινούρια ΚΥΑ, η οποία θα προβλέπει το αυτονόητο, όποιοι είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να έχουν rapid test» τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Προσοχή: Η νέα ηλεκτρονική απάτη που αδειάζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας

Όπως είπε «εδώ και 18 μήνες ζητούσαμε να υπάρξει ένας οδοντίατρος, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος να συμμετέχει στην επιτροπή των επιστημόνων ώστε για θέματα στην οδοντιατρική να υπάρχει η γνώμη ενός επιστήμονα που συμμετέχει σε ελληνικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες και είναι 40 χρόνια πάνω στις λοιμώξεις».

Σημείωσε, επίσης, ότι «όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τα οδοντιατρεία θωρακίστηκαν με μάσκες, προσωπίδες, ποδιές, με μηχανήματα καθαρισμού αέρα, με ισχυρές αναρροφήσεις ώστε να περιοριστεί αυτό το αερόλυμα. Αυτές τις διευκρινίσεις έδωσε ο κ. καθηγητής στην επιτροπή, γι’ αυτό θα προβεί σε διόρθωση της όλης διαδικασίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε καμία διασπορά από οδοντιατρείο όλο αυτό το διάστημα.