• 26 Ιανουαρίου, 2022

Οδηγός για σχολεία: Τελευταίες χρήσιμες συμβουλές των ειδικών

 Οδηγός για σχολεία: Τελευταίες χρήσιμες συμβουλές των ειδικών

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού «φουντώνουν» και στους νέους, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έδωσε τις δικές του «χρυσές» οδηγίες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παραθέτει στο φυλλάδιό του τους 6 βασικούς κανόνες:
1) Πλένουμε καλά τα χέρια, 2) χρησιμοποιούμε σαπούνι, 3) δεν χαιρετάμε με χειραψία, 4) χρησιμοποιούμε αντισηπτικό, 5) αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές, 6)κρατάμε αποστάσεις

Στο μήνυμα που συνοδεύει τις οδηγίες για τον κορωνοϊό αναφέρει:

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά μέσα στις συνθήκες της πανδημίας από τον κορωνοϊό, που σας υποχρεώνουν να αλλάξετε τις συνήθειές σας και να ακολουθήσετε νέους κανόνες ατομικής και συλλογικής υγιεινής για την προστασία της υγείας όλων μας. Ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής είναι κοντά σας γι ανα σας δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες που αν τις εφαρμόσετε σωστά, θα πετύχετε να περάσετε μια αποδοτική σχολική χρονιά, με υγεία και ασφάλεια. Οι οδηγίες είναι απλές και κατανοητές απ’ όλους, μικρούς και μεγάλους, δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία και δεν εμποδίζουν την παρακολούθηση των μαθημάτων.»

Στο δεύτερο τμήμα του φυλλαδίου ο ΙΣΑ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει οι μαθητές να πηγαίνουν σχολείο, τί πρέπει να έχουν μαζί τους, τι οφείλουν να κάνουν στα διαλείμματα και κατά τη μετάβαση και αποχώρησή τους από το σχολείο.