• 5 Δεκεμβρίου, 2021

“Όχι” των πιστωτών στην αναδιάρθωση του χρέους της Αργεντινής

 “Όχι” των πιστωτών στην αναδιάρθωση του χρέους της Αργεντινής

Αντιμέτωπη με την ένατη χρεοκοπία στην ιστορία της είναι η χώρα της Λατινικής Αμερικής καθώς μαίνεται η κόντρα πιστωτών και κυβέρνησης

Οι μεγαλύτεροι κάτοχοι ομολόγων της Αργεντινής τόνισαν τη Δευτέρα ότι δεν θα αποδεχτούν την πρόταση της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση $65 δισ. χρέους της χώρας σε ξένο νόμισμα.

Η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής είχε ξεκαθαρίσει το Σαββατοκύριακο ότι δεν πρόκειται να βελτιώσει την πρότασή της.

Όπως μεταδίδει το Nasdaq, μεγάλοι πιστωτές της Αργεντινής όπως η BlackRock, η Fidelity, η Ashmore και τα hedge funds Greylock Capital, HBK και Pharo Management, δήλωσαν ότι θέλουν να «καταστήσουν σαφές» πως δεν θα στηρίξουν την πρόταση της Αργεντινής για αναβολή πληρωμής τόκων για τρία χρόνια και κεφαλαίου για έξι.

Οι ομολογιούχοι διευκρίνισαν πως οι όροι απαιτούν να «υποστούν δυσανάλογες απώλειες που δεν είναι ούτε δικαιολογημένες ούτε αναγκαίες».

Η κόντρα ομολογιούχων και κυβέρνησης αυξάνει τον κίνδυνο να χρεοκοπήσει η χώρα για ένατη φορά στις 22 Μαΐου, όταν τελειώνει η περίοδος χάριτος για αθέτηση πληρωμής τόκων.