• 11 Μαΐου, 2021

Όχι, το…παιδί δεν είναι “χαζό”…

 Όχι, το…παιδί δεν είναι “χαζό”…

Η υπόθεση του συλληφθέντος παρουσιαστή δεν είναι υπόθεση κάποιου “χαζού” (όπως έσπευσαν ορισμένοι να ισχυριστούν) υπερόπτη με εμμονή να διαθέτει πέριξ του φρουρά αστυνομικών για να υπερτονίζει την ματαιότητά του. Βολικός ο ισχυρισμός από εκείνους που επιδιώκουν να υποτιμήσουν ή να αποκρύψουν τις ευθύνες της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και του πολιτικού διευθυντηρίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Εάν διαβάσει κανείς όσα περιγράφονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας αντιλαμβάνεται πως ο παρουσιαστής διατηρούσε στενές σχέσεις με ποινικούς και οργάνωνε σειρά αξιόποινων πράξεων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές: η Αστυνομία που προσέφερε επί πολλούς μήνες υπηρεσίες δρακόντειας προστασίας στο συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είχε αντιληφθεί τίποτε;

Ανακάλυψε, αίφνης, πως στην φρουρά του, δίπλα στους αστυνομικούς που του πρόσφερε η ηγεσία της Κατεχάκη, υπήρχαν μπράβοι; Πρόσωπα εμπλεκόμενα σε σωρρεία ποινικών αδικημάτων, τα οποία μπορούσαν να περιφέρονται με καλάσνικοφ και, όπως προκύπτει, να φτάσουν στο σημείο να πυροβολούν ακόμα και αστυνομικούς; Πιθανώς (μένει να αποδειχθεί) να εκτελούν ακόμα και “συμβόλαια θανάτου”;

Η Αστυνομία κινήθηκε εναντίον του παρουσιαστή όχι χάρις στις δικές της έρευνες. Ήταν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση που έστρεψαν το ενδιαφέρον προς το συγκεκριμένο πρόσωπο. Μέχρι πρότινος, κυβερνητικά στελέχη συνωθούνταν στις τηλεοπτικές εκπομπές του, απολάμβαναν την προβολή τους από την εφημερίδα του και του προσέφεραν κρατική διαφήμιση και κρατικό χρήμα.

Πέραν της όποιας δικαστικής διερεύνησης και κατάληξης της υπόθεσης, η Αστυνομία και η πολιτική ηγεσία της είναι πολλαπλώς εκτεθειμένες. Ή πρέπει να αποπεμφθούν αμέσως λόγω βλακείας εκείνοι που προστάτευαν τον παρουσιαστή δίχως να έχουν αντιληφθεί το παραμικρό για τα έργα και τις ημέρες του, ή να ελεγχθούν για παράβαση καθήκοντος.

Σε κάθε περίπτωση δεν αρκεί η δικαιολογία(…) “το παιδί ήταν χαζό”.

Libre