• 16 Ιουνίου, 2021

ΟΑΣΑ: Νέο περιστατικό με προπηλακισμό μετανάστη από οδηγό-Αντέδρασαν οι επιβάτες

 ΟΑΣΑ: Νέο περιστατικό με προπηλακισμό μετανάστη από οδηγό-Αντέδρασαν οι επιβάτες

Νέο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς οδηγού λεωφορείου απέναντι σε επιβάτη με καταγωγή από την Αφρική, καταγράφηκε σε βίντεο, προκαλώντας αντιδράσεις. Στην απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού αντέδρασαν οι επιβάτες του λεωφορείου, δίνοντας μάθημα αλληλεγγύης.

Η καταγγελία για το περιστατικό έγινε μέσω της σελίδας «Μένουμε Ενεργοί» στο Facebook. Σύμφωνα με την καταγγελία, τη Δευτέρα σε δρομολόγιο λεωφορείου επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο οδηγός μετά από βρισιές που εξαπέλυσε από τη θέση του, σταμάτησε για να κατεβάσει από το λεωφορεία τον μετανάστη από την Αφρική, μαζί με τις αποσκευές του, προφασιζόμενος ότι οι αποσκευές του εμποδίζουν τη μετακίνηση των υπολοίπων επιβατών. Οι αποσκευές ήταν σε καροτσάκι λαϊκής αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και στις αρχές Μάιου, όταν οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ με ρατσιστική συμπεριφορά, επιτέθηκε λεκτικά σε μετανάστη, αναγκάζοντάς τον να σηκωθεί από τη θέση του, για να καθίσει άλλη επιβάτιδα του λεωφορείου.

Σύμφωνα με την περιγραφή, κατά την είσοδο στο λεωφορείο, ο οδηγός έκλεισε την πόρτα αλλά είχε μαγκώσει το ρούχο του μετανάστη. Δυο-τρία λεπτά πιο μετά και αφού ο επιβάτης είχε μπεί πιο μέσα, ο οδηγός σταματάει το λεωφορείο.

«Φωνάζει για ώρα, δε θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε αλλά έβριζε και του λέει να κατέβει κάτω, ξεκάθαρα επειδή ήταν μαύρος και μετανάστης. Ο οδηγός δεν περίμενε να υπερασπιστούμε τον συνεπιβάτη μας γι’ αυτό και στο βίντεο ακούγεται να λέει προς επιβάτη “Εσύ, τον υποστηρίζεις;” για να πάρει την απάντηση “Φυσικά και τον υποστηρίζουμε”.