• 24 Ιανουαρίου, 2022

Ο Βρούτσης στο Ναυτιλίας; Ποιοι φέρονται ως πιθανότεροι αντικαταστάτες του στο Εργασίας

 Ο Βρούτσης στο Ναυτιλίας; Ποιοι φέρονται ως πιθανότεροι αντικαταστάτες του στο Εργασίας

O Γιάννης Βρούτσης θα είναι αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά του ανασχηματισμού. Η παραμονή του στο υπ. Εργασίας μάλλον πρέπει να θεωρείται μεγάλη έκπληξη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεσμεύθηκε πως εντός του 2021 θα έχουν απονεμηθεί οι εκκρεμούσες 370.000 συντάξεις, κάτι που ωστόσο ο πρωθυπουργός του το χρεώνει ως ένα μεγάλο σφάλμα της θητείας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Βρούτσης μάλλον θα…κατηφορίσει προς τον Πειραιά και θα αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας στη θέση του Γιάννη Πλακιωτάκη.

Τρία ονόματα ακούγονται ότι θα αντικαταστήσουν τον Γιάννη Βρούτση τώρα που στα σίγουρα φεύγει από το υπουργείο Εργασίας. Ο ένας είναι ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, τον οποίο τον γνωρίσαμε ως διοικητή του ΙΚΑ επί κυβέρνησης Σημίτη.

Η δεύτερη είναι η νυν γενική γραμματέας του υπουργείου Άννα Στρατινάκη, την οποία ο υπό αποχώρηση υπουργός φέρεται να κατηγορεί ότι μαζί με αξιωματούχους του Μαξίμου ευθύνεται για τα “σκόιλ ελικίκου”.

Ο τρίτος είναι ο νυν υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, που έχει αναλάβει να δώσει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τα χρήματα των ασφαλισμένων που πάνε για την επικουρική ασφάλιση.