• 27 Νοεμβρίου, 2020

Ο Βαρουφάκης βλέπει παρασκήνιο στην απόφαση του ΣτΕ για τις συναθροίσεις

 Ο Βαρουφάκης βλέπει παρασκήνιο στην απόφαση του ΣτΕ για τις συναθροίσεις

Στην απόφαση του ΣτΕ με την οποία απέρριψε την προσφυγή του κατά της απαγόρευσης των συναθροίσεων, αναφέρεται το ΜέΡΑ25.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού η Πρόεδρος του δυσκολεύτηκε αρκετά όλη την μέρα με την απόφαση που θα έβγαζε επί της προσωρινής διαταγής -μιας και συνήθως αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν πολύ σύντομα μετά την συζήτηση της υπόθεσης-, εν τέλει αποφάσισε πως επί της αρχής – στο επίπεδο δηλαδή της προσωρινής διαταγής- είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Θετικός στον κοροναϊό και ο Βεροίας Παντελεήμων- Πως ξεκίνησαν όλα από τη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου

«Ταυτόχρονα η Πρόεδρος του ΣτΕ φρόντισε να χρεώσει την σχετική υπόθεση της προσφυγής μας σε έναν συντηρητικό – μνημονιακό εισηγητή ώστε και η οριστική έκβαση της να είναι της αρεσκείας της Κυβέρνησης.

»Ευελπιστούμε πραγματικά ότι θα υπάρξει έστω και μία μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσει την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τον Κοινοβουλευτισμό και τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως, με απόφασή του το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του ΜέΡΑ 25 και του γραμματέα του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με την οποία ζητούσαν να «παγώσει» η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία δεν επιτρέπονται εορταστικές εκδηλώσεις για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η κυρία Σάρπ απέρριψε την αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημοσίας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19.