• 26 Νοεμβρίου, 2020

Ο Θεοδωρικάκος… εγκαλεί Πέτσα-Παπαθανάση: “Είναι πολύ λάθος να μιλάμε για τα Χριστούγεννα”

 Ο Θεοδωρικάκος… εγκαλεί Πέτσα-Παπαθανάση: “Είναι πολύ λάθος να μιλάμε για τα Χριστούγεννα”

Απομακρύνεται όλο και περισσότερο το σενάριο να γίνει άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου και το γεγονός αυτό προκαλεί ακόμα και κόντρες μεταξύ υπουργών. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου ότι “είναι πολύ λάθος να μιλάμε για τα Χριστούγεννα”, καθώς έρχεται μόλις τρεις μέρες μετά την παρουσίαση σχεδίου άρσης του lockdown, σταδιακά από τις αρχές Δεκεμβρίου, από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Ενώ ακόμα και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης είχε προεξοφλήσει ραγδαία μείωση των κρουσμάτων και είχε παρουσιάσει το σχέδιο για άνοιγμα της οικονομίας και της αγοράς.

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων και η οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αναγκάζει την κυβέρνηση να “μαζέψει” άρον-άρον τους σχεδιασμούς για άρση των περιοριστικών μέτρων, επιβεβαιώνοντας την έλλειψη συντονισμού αλλά και τις αντιφατικές τοποθετήσεις των στελεχών της.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος είπε «είναι πολύ λάθος να έχουμε στο μυαλό μας και να μετράμε αντίστροφα σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θέλω να θυμίσω στους συμπολίτες μας ότι το Πάσχα το κάναμε όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας».

Εξάλλου και ο πρωθυπουργός έβαλε τον πήχη χθες στη συζήτηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας πως θα συζητήσουμε τη χαλάρωση των μέτρων όταν σταματήσει να δέχεται τόση πίεση το σύστημα Υγείας.