Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ (vid)

 Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ (vid)

Οι μεικτές πολεμικές τέχνες είναι ένα δύσκολα, απαιτητικό αλλά συνάμα και εντυπωσιακό άθλημα που συνδιάζει υψηλή τεχνική, δύναμη και φυσική κατάσταση.

Έτσι, όπως το οπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, άλλο τόσο εντυπωσιακοί είναι και οι τραυματισμοί που συχνά προκαλούν σοκ στο κοινό.

Θύμα μίας τέτοιας περίπτωσης, ενός σοκαριστικού τραυματισμού δηλαδή, έπεσε και ο πολύ γνωστός αθλητής του ΜΜΑ, Κόνορ ΜακΓκρέγκορ που τραυματίστηκε στον αστράγαλο, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ντάστιν Πουαριέ. 

Ο Ιρλανδός αθλητής μεικτών πολεμικών τεχνών σταμάτησε μετά τον πρώτο γύρο στο UFC 264 στο Λας Βέγκας. Ο αριστερός αστράγαλος του Μακ Γκρέγκορ φάνηκε να σπάει, καθώς έκανε ένα βήμα προς τα πίσω αφού έριξε μια γροθιά στον αντίπαλο του.

Ο αγώνας ακυρώθηκε από τους γιατρούς στο τέλος του γύρου, καθώς ο Ιρλανδός βρισκόταν στο έδαφος, σφαδάζοντας από τους πόνους.

Η νίκη πήγε στον Πουαριέ.

Ο Αμερικανός αθλητής είχε επιδείξει την ανωτερότητά του στον πρώτο γύρο, ρίχνοντας στο έδαφος τον ΜακΓκρέγκορ αρκετές φορές. Ο Ιρλανδός είχε ξεκινήσει με ένα μπαράζ χαμηλών κλωτσιών πριν βρεθεί κάτω. «Έσπασε τον αστράγαλο σε μια από τις κλωτσιές στην αρχή του αγώνα… Ήταν πιθανότατα ραγισμένος και στη συστροφή της κλωτσιάς έσπασε» περιέγραψε ο Πουαριέ.

Μπάμπης Χριστακόπουλος