• 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Σκέρτσος έστειλε επιστολή στους υπουργούς με μήνυμα από το Μαξίμου – Τι αναφέρει, τι ζητάει

 Ο Σκέρτσος έστειλε επιστολή στους υπουργούς με μήνυμα από το Μαξίμου – Τι αναφέρει, τι ζητάει

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος απέστειλε επιστολή σε όλους τους υπουργούς, η οποία περιέχει συγκεκριμένες οδηγίες και ζητεί ενημέρωση για το πώς εξελίσσονται τα υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Σημειώνεται δε ότι σε μηνιαία βάση, κάθε υπουργείο θα ελέγχεται για τη συνέπεια της υλοποίησης των υποχρεώσεων του.

Μέχρι το τέλος του 2021 όσα υπουργεία εκκρεμεί να εκδώσουν περισσότερες από 100 υπουργικές αποφάσεις υποχρεώνονται να έχουν επιτύχει ποσοστό 80% από αυτές, ενώ τα υπουργεία που έχουν να εκδώσουν λιγότερες από 100 αποφάσεις θα πρέπει -σύμφωνα με την επιστολή του Α. Σκέρτσου- να έχουν εκδώσει τουλάχιστον το 60%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έλαβαν στα χέρια τους τη συγκεκριμένη επιστολή οι υπουργοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και ζήτησαν ενημέρωση από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για όλα τα τρέχοντα θέματα της εποπτείας τους, προκειμένου να «ξεκολλήσουν» άμεσα οι εκκρεμότητες και να αυξηθεί το παραγόμενο έργο τους. Όπως έχει επαναλάβει πολλές φορές ο πρωθυπουργός απαιτείται σκληρή δουλειά από τους υπουργούς, προκειμένου η χώρα να θωρακιστεί και νομοθετικά, ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την ύφεση στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να «τρέξει» το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, παρότι άλλαξαν οι προτεραιότητες λόγω πανδημίας. Κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι «οι περιορισμοί Covid δεν περιορίζουν τις μεταρρυθμίσεις».

Ο πρωθυπουργός με τις επισκέψεις που εγκαινίασε χθες έστειλε το μήνυμα. Το ζητούμενο όμως είναι η αποκρυπτογράφηση του μηνύματος σε συνδυασμό με την επιστολή: Δυσαρέσκεια για καθυστερήσεις στα υπουργεία ή προεκλογική προετοιμασία;