• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Ο πρωταθλητής bodybuilding για τη μάχη του με τον κοροναϊό: “Όταν ξύπνησα δεν κούναγα ούτε χέρια, ούτε πόδια…”

 Ο πρωταθλητής bodybuilding για τη μάχη του με τον κοροναϊό: “Όταν ξύπνησα δεν κούναγα ούτε χέρια, ούτε πόδια…”

Ο πρωταθλητής bodybuilding, Βασίλης Μοϊντίνης, έχασε 42 κιλά κατά τη διάρκεια της δίμηνης νοσηλείας του για κοροναϊό και συγκλονίζει με την μαρτυρία του.

Ο πρώην ασθενής που ήταν 102 κιλά όταν νοσηλεύθηκε και 60 κιλά όταν αποσωληνώθηκε, μίλησε στην ΕΡΤ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, μήνες μετά, στην αποθεραπεία του.

Οι τελευταίες πληροφορίες για έμμεσο lockdown – Μάσκα παντού, νέα μέτρα σε σούπερ μάρκετ, και περιορισμοί τύπου Σαξονίας

«Έχω ξεπεράσει τον κίνδυνο. Καλά δεν είμαι ακόμα. Δυστυχώς σου αφήνει αρκετά προβλήματα αυτός ο ιός», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» περιγράφοντας την σκληρή μάχη που έδωσε για να πάρει το εξιτήριο από τη ΜΕΘ.

Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που βίωσε από τον Μάιο, όταν αρχικά διαγνώστηκε με κορονοϊό, και το διάστημα 65 ημερών που έμεινε διασωληνωμένος, με αποτέλεσμα να θυμίζει σκιά του άλλοτε γυμνασμένου εαυτού του

«Ο κόσμος πρέπει να ακούσει το μετά. Είναι θέλημα θεού να ζήσεις. Είχα πέντε επιπλοκές όσο ήμουν διασωληνωμένος. Όταν ξύπνησα δεν κούναγα ούτε χέρια, ούτε πόδια. Η κίνηση μού δεν είναι ακόμη στο 100%. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να εργαστώ. Χρειάζεσαι ειδική πνευμονοθεραπεία και φυσικοθεραπεία, ένα σημαντικό κόστος που κανείς δεν το καλύπτει», ανέφερε ο κ. Μοϊντίνης.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος δεν ήταν αντιεμβολιαστής, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει το εμβόλιο καθώς είχε πρόσφατα χειρουργηθεί.

Κληθείς να απαντήσει σε όλους όσοι δεν εμβολιάζονται, ο ίδιος είπε: «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Να το ζυγίσουν λίγο καλύτερα. Δεν είναι μόνοι τους στη ζωή. Τα δύσκολα τα πέρασε η οικογένειά μου. Καλό είναι να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος».

Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση της υγείας του, ο πρωταθλητής bodybuilding που πάσχει από τις συνέπειες του long covid ανέφερε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μου αφήσει κάποιο πρόβλημα. Περιμένω πώς και πώς να κάνω και εγώ το εμβόλιο. Είναι πολύ επικίνδυνο».