• 21 Οκτωβρίου, 2021

Ο Παππάς που έγινε λαγός και ο Λαγός στις Βρυξέλλες

 Ο Παππάς που έγινε λαγός και ο Λαγός στις Βρυξέλλες

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Λαγό είναι ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής  που δεν έχει παραδοθεί ή συλληφθεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου που στέλνει στη φυλακή συνολικά 39 άτομα.

Ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστος Παππάς δεν παραδόθηκε, όπως έκανε ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη, ενώ εξαφανίστηκε παρότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωναν ότι όλοι οι καταδικασθέντες της Χ.Α. βρίσκονται υπό στενό αστυνομικό κλοιό.

Ο ίδιος πάντως, φαίνεται ξεκάθαρα πως είχε προσχεδιάσει και οργανώσει την διαφυγή του από την 1η Οκτωβρίου 2020, όταν έδωσε για τελευταία φορά το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Το θρίλερ ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης, όταν αστυνομικοί αναζήτησαν τον Χρήστο Παππά στο σπίτι του στου Παπάγου. Συγγενικό του πρόσωπο τους δήλωσε ότι δεν βρίσκεται εκεί. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τον χώρο και έφυγαν άπραγοι.

Αργότερα, ο συνήγορός του μετέφερε δημοσίως μήνυμα του καταδικασμένου για συμμετοχή στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που επιχειρούσε με λογικοφανή επιχειρήματα να δικαιολογήσει την διαφυγή του σημειώνοντας οτι θα ήταν άδικο να φυλακισθεί ενόσω εκκρεμεί το εφετείο. Επιχείρημα το οποίο βεβαίως δεν ευσταθεί διότι η έφεση δεν είχε ακόμη κατατεθεί την ώρα που οι αστυνομικές αρχές πήγαν να τον συλλάβουν.

Τέλος, με ενδιαφέρον παρατηρείται και η κόντρα κυβέρνησης με την αντιπολίτευση ακόμα και κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά του Χ. Σταϊκούρα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την αναποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. και την κυβέρνηση να επιρήπτει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για την προχθεσινή εξαφάνιση του δεύτερου τη τάξη, μετά τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Στον αντίποδα, ελεύθερος εξακολουθεί να παραμένει ο ευρωβνουλευτής Γ. Λαγός αφού οι Αστυνομικές Αρχές καθυστέρησαν κατά μία ημέρα να αποστείλουν τα έγγραφα απαγόρευσης εξόδου από την χώρα στην σχετική υπηρεσία του αεροδρομίου, παρότι ο ίδιος ο Λαγός είχε ενημερώσει τόσο το διακστήριο, όσο και την κοινή γνώμη με δημόσια δήλωσή του ότι θα αναχωρούσε από την Ελλάδ για τις Βρυξέλλες.

Στα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν κατ’αποκλειστικότητα στην εφημερίδα “Η Αυγή”, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησαν ότι ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής και βουλευτής Β’ Πειραιά την εποχή της δολοφονίας του Π.Φύσσα είχε διακίωμα να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες, δεν έχουν απαντήσει ωστόσο, για ποιον λόγο τοόνομά του περιλαμβάνεται στην λίστα της ΕΣ.ΑΣ. που απεστάλη στο ΕΛ. Βενιζέλος.