• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Μπένο για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας

 Ο Μητσοτάκης παρουσίασε τον Μπένο για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας

Την ώρα που η φωτιά έχει ζώσει τα Βίλια, καίγοντας παρθένο πευκοδάσος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε τον Σταύρο Μπένο που αναλαμβάνει επικεφαλής της ειδικής επιτροπής οικονομικής ανασυγκρότησης που έχει συσταθεί για την Εύβοια, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στις δηλώσεις του κατά την έναρξη της σύσκεψης ο πρωθυπουργός είπε ότι μέσα από την τεράστια οικολογική καταστροφή στην Εύβοια πρέπει να δούμε την «ευκαιρία» για μια νέα ανάπτυξη στις πληγείσες περιοχές, κοιτάζοντας «πέρα από το συνηθισμένο». Κάλεσε τους πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, που τέθηκε από σήμερα σε λειτουργία ώστε να υποβάλουν αιτήσεις και να εξασφαλίσουν άμεσα τους πόρους με τους οποίους θα μπορέσουν να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους και να ξαναστήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών, ενώ άμεσα είπε θα αρχίσουν τα έργα απομάκρυνσης των καμένων δέντρων για να ξεκινήσει με τους καλύτερους όρους η αναδάσωση, αλλά και τα έργα υποδομών για να προληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα τον χειμώνα.

Παρουσιάζοντας τον Σταύρο Μπένο, είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των πληγέντων να γίνει με «ολιστική προσέγγιση» και μίλησε για συναινετική διαδικασία, στην οποία θα συμμετάσχουν τα συναρμόδια υπουργεία, οι τοπικοί φορείς και η περιφέρεια.

Κάλεσε τους τοπικούς φορείς να εισφέρουν τις θέσεις τους, λέγοντας ότι μπορούν να συνεισφέρουν με τη γνώση του τόπου τους στην προσπάθεια.