• 21 Ιανουαρίου, 2022

Μητσοτάκης: Βιάζεστε για εκλογές γιατί κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα

 Μητσοτάκης: Βιάζεστε για εκλογές γιατί κινδυνεύετε να γίνετε τρίτο κόμμα

“Μετά από 27 μήνες, ο κ. Τσίπρας διέβη τον εκλογικό Ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Αν υπάρχει ένα πολιτικός στη χώρα που σήμερα θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές αυτός δεν θα ήσασταν εσείς αλλά εγώ” είπε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Βουλή, τονίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, μιας και αποτελεί προνόμιο του πρωθυπουργού αυτό.

Σε περίοδο πανδημίας δεν θα προκηρύξουμε εκλογές είπε και συμπλήρωσε “Δεν είμαστε το ίδιο και αυτό που μας χωρίζει είναι μία άβυσσος ευθύνης. Απέναντι στις ανάγκες της χώρας και σε μία προσέγγιση που βλέπει την πολιτική μόνο μέσα από το πρίσμα των όποιων τακτικών σκοπιμοτήτων”.

Συνέχισε δε, λέγοντας: “Το 2015 είχατε διαβεβαιώσει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ότι δεν θα πάτε σε εκλογές και το κάνατε. Και λέτε εμένα ψεύτη. Είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο που έχει ειπωθεί σε αυτή την αίθουσα εδώ και πολύ καιρό. Μου λέτε να πάμε σε εκλογές. Θα ήθελα να δω τον πανικό στο βλέμμα σας σε περίπτωση που το έκανα”.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η επίσημη εκτίμηση για ανάπτυξη 6,9% φέτος θα αποδειχθεί εξαιρετικά συντηρητική. Το αποτέλεσμα αυτό δεν έρχεται τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα μίας συνεπούς και ισορροπημένης πολιτικής. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του προϋπολογισμού. «Όπως κ πέρυσι έτσι και φέτος και του χρόνου οι Έλληνες επιβαρύνονται με λιγότερους φόρους και χαμηλότερες εισφορές. Οι Έλληνες πληρώνουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ όπως είχαμε δεσμευτεί. Χαμηλότερο ΦΠΑ. Συνολικά έγιναν 57 μειώσεις φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Για να μην λέτε κύριοι της αντιπολίτευσης ότι εμείς ντιλάρουμε δήθεν με κάποιους λίγους. Το μόνο ντιλ που κάνουμε είναι με την κοινωνία. Σε αυτούς απολογούμαστε και αυτοί θα μας κρίνουν στο τέλος της τετραετίας. Τα Χριστούγεννα θα βρουν πιο ευαλωτους συμπολιτες μας με διπλάσιο εγγυημένο εισόδημα και έκτακτη ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και ατόμων με αναπηρία», σημείωσε.

«Είναι απόδειξη ότι η πολιτεία στο πλαίσιο δυνατοτήτων πρώτα και πάνω απ όλα μεριμνά για ασθενέστερους. Η μάχη με τις ανισότητες έχει δρόμο. Προτιμώ να υπόσχομαι λιγότερα και τα αποτελέσματα που έρχονται να είναι περισσότερα. Στόχος μας να αυξάνεται το εισόδημα. Δίκαιο μερίδιο στην ανάπτυξη να έχουν όλοι χωρίς να μένει κανείς πίσω. Αυτό πάντα θα το πιστεύω και η μεγάλη παράταξη της ΝΔ πάντα αυτή την πολιτική θα υπηρετεί».

«Η αξιοπιστία θα οδηγήσει την χώρα εντός του 2022 έξω από το καθεστώς αυξημένης επιτήρησης. Έχουμε μια μεγάλη ανάκαμψη και πλέον στοχεύουμε στην διατηρήσιμη ανάπτυξη», σημείωσε.

«Σήμερα μπροστά στην επίθεσηΌμικρον έχουμε το πρώτο τοίχος άμυνας. Όμως οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα στοιχεία που έχουμε για Όμικρον μας λένε ότι μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα. Ελπίζουμε αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα η Όμικρον να προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με την Δέλτα. Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι. Απέναντι σε αυτό που συμβαίνει έχουμε οικοδομήσει την άμυνα μας. Η πρώτη και μόνη που έχουμε και πιο σημαντική, είναι η 3η δόση εμβολίου σε όλους τους πολίτες. Πρώτοι στην Ευρώπη ανοίξαμε τη δόση στα άτομα άνω των 18 και προσδιορίσαμε ότι το πιστοποιητικό θα λήγει 7 μήνες μετά. Και πρώτοι δώσαμε δυνατότητα 3ης δόσης στους 3 μήνες. Αυτή η πολιτική συνδέεται από αυστηρή επιδημιολογική επιτήρηση», εξήγησε.

Παράλληλα, η Ελλάδα εφάρμοσε πρόσθετες προϋποθέσεις εισόδου στην χώρα και για εμβολιασμένους πολίτες κατά διάρκεια Χριστουγέννων. «Πρέπει να καθυστερήσουμε όσο γίνεται την εμφάνιση Όμικρον. Κάθε εβδομάδα που κερδίσουμε είναι σχεδόν 500.000 πρόσθετοι εμβολιασμοί 3ης δόσης. Αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι αν κάποιος είναι θωρακισμένος και με 3 δόσεις δεν κινδυνεύει σοβαρά» επισήμανε.

«Παράλληλα πρέπει να τηρούμε προστατευτικά μέτρα. Ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας να είναι προσεκτικοί στη διασκέδασή τους αυτές τις ημέρες. Οι εμβολιασμένοι να προβαίνουν σε τεστ».