• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Μητροπολίτης Θήρας έμαθε από τα ΜΜΕ… ότι υπέβαλλε παραίτηση – Διαψεύδει η ΔΙΣ

 Ο Μητροπολίτης Θήρας έμαθε από τα ΜΜΕ… ότι υπέβαλλε παραίτηση – Διαψεύδει η ΔΙΣ

Την “παραίτηση” του φέρεται να υπέβαλε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος ο οποίος την πληροφορήθηκε από τα… ΜΜΕ καθώς δεν είχε καμία γνώση.

Την είδηση για την παραίτηση διέψευσε και η Ιερά Μητρόπολη Θήρας με επίσημη ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης. Όπως τονίζεται ο Μητροπολίτης ουδέποτε παραιτήθηκε και ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του ενώ, επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε διαταράσσει την κανονική τάξη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Η Ιερά Μητρόπολη Θήρας Αμοργού και Νήσων έχοντας υπ’ όψιν δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα και διέσπειραν την ανυπόστατη είδηση περί δήθεν παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου, με εύλογη αγανάκτηση και δικαιολογημένη απορία για την σκοπιμότητα, δηλώνει ότι δεν τίθεται θέμα παραιτήσεως του οικείου Ποιμενάρχου.

Ο Σεβασμιώτατος ασκεί τα νόμιμα και κανονικά καθήκοντά του, διαποιμαίνει τη Μητρόπολή του και επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του οποιουδήποτε τολμά και διαταράσσει την κανονική τάξη στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Την Πέμπτη  αναμένεται να αναγνωσθεί στη Σύνοδο η επιστολή του μητροπολίτη Θήρας που έχει ήδη αποσταλεί προς το συνοδικό μέγαρο για να εξακριβωθεί η πιστότητα της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Θήρας δεν παραιτήθηκε, και ήδη έχει ενημερώσει με σχετικό έγγραφο την Ιερά Σύνοδο.

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος (Αρτέμης) γεννήθηκε το 1934 στη Βρούτση της Αμοργού.

Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1964 Πρεσβύτερος.

Από το 1965 έως την εκλογή του ως Μητροπολίτης υπηρέτησε ως Ηγούμενος της ιστορικής Ι. Μονής της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, την οποία και αναστήλωσε εκ βάθρων.

Εξελέγη Μητροπολίτης το 2003.