• 21 Ιανουαρίου, 2022

Ο Λιγνάδης στην εκπομπή του Ρουβά “Idols” για τον Νίκο Κούρκουλο – Ερωτήματα για παραγωγή και ΣΚΑΪ

 Ο Λιγνάδης στην εκπομπή του Ρουβά “Idols” για τον Νίκο Κούρκουλο – Ερωτήματα για παραγωγή και ΣΚΑΪ

Στην εκπομπή του Σάκη Ρουβά «Idols», η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον ΣΚΑΪ και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλο, συμμετέχει και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι προφυλακισμένος από τις 26 Φεβρουαρίου 2021 και θα δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό για τέσσερις βιασμούς, ανάμεσά τους και ανηλίκων.

Ένας άνθρωπος του θεάτρου που όπως αναφέρουν οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εκμεταλλευόταν τη δύναμη και το κύρος που του έδινε το επάγγελμά του για να προβαίνει σε ανάρμοστες και ποινικές πράξεις.

Καμιά σχέση με το ήθος και τον καλλιτεχνικό βίο του Νίκου Κούρκουλου.

Η συνέντευξη είναι προφανές ότι έχει δοθεί πριν από την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη – ο οποίος πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Τριπόλεως στις 26 Φεβρουάριο του 2021 – και την άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερις βιασμούς, καθώς ο ηθοποιός μιλά για τον Νίκο Κούρκουλο από τη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου οπότε και υποχρεώθηκε σε παραίτηση τις καταγγελίες που τον ενέπλεκαν σε δυσώδεις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ THN ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 30′.45”

Η παραγωγή είχε χρόνο να αφαιρέσει τη συνέντευξη του Δημήτρη Λιγνάδη από το αφιέρωμα στον Νίκο Κούρκουλο.

Η παραγωγή και ο Σάκης Ρουβάς είχαν δέκα μήνες περιθώριο για να συνειδητοποιήσουν ότι η απόφαση να συμπεριληφθεί η συνέντευξη του Δημήτρη Λιγνάδη στο αφιέρωμα για τον μεγάλο μας ηθοποιό. Το γεγονός ότι η συνέντευξη συμπεριλήφθη στο αφιέρωμα, όμως, καταδεικνύει ότι παραγωγή και παρουσιαστής δεν θεώρησαν ότι προσβάλουν το έργο και την προσωπικότητα του Νίκου Κούρκουλου με αυτή την απόφασή τους.

Πάντως στην ιστοσελίδα του καναλιού όπου έχει αναρτηθεί η εκπομπή αφιέρωμα στον Νίκο Κούρκουλο, υπάρχει και κείμενο για τις συνεντεύξεις στην εκπομπή και απουσιάζει ο Λιγνάδης.