• 1 Αυγούστου, 2021

Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας- Χωρίς self test οι πλήρως εμβολιασμένοι

 Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας- Χωρίς self test οι πλήρως εμβολιασμένοι

Το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους είναι πλέον γεγονός! Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι τα νέα μέτρα για τις μάσκες θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Ιουνίου στις 5 το πρωί. 

Σε ότι αφορά το τέλος της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτό θα ισχύσει από τις 28 Ιουνίου. Από τη Δευτέρα επίσης στην εστίαση θα επιτρέπονται έως 10 άτομα ανά τραπέζι.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, προχωράμε στην περαιτέρω άρση των μέτρων. Πιο συγκεκριμένα:

Διατήρηση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς μάσκα στους εξωτερικους χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Αυτό το μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει από αύριο το πρωί στις 5.

Από Δευτέρα θα ισχύουν:

-Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
-Άρση της υποχρέωσης self test για τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους
-Στην εστίαση, από έξι πηγαίνουμε στα 10 άτομα ανά τραπέζι
-Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο ορίζεται στα 300 άτομα
-Στις οργανωμένες παραλίες έως 120 άτομα».

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Στην έναρξη της ενημέρωσης η κ. Βάνα Παπαγευαγγέλου, ανέφερε ότι η επιτροπή ειδηγηθηκε τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας εισηγούνται επίσης την πλήρη άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, την κατάργηση των self-tests για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, την αύξηση του ορίου των ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση (σε μέχρι και δέκα άτομα) και την αύξηση του ορίου των καλεσμένων σε δεξιώσεις (στα 300 άτομα). Παράλληλα εισηγούνται στις οργανωμένες παραλίες να επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1000 τ.μ. επιφάνεια παραλίας.