Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τα Rafale: “Έρχονται”

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τα Rafale: “Έρχονται”

Ανάρτηση για τον ερχομό των έξι Rafale στην χώρα μας, αύριο Τετάρτη, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Τα υπερσύγχρονα μαχητικά που θα παραλάβει η χώρα μας εμφανίζονται με επική μουσική υπόκρουση να προετοιμάζονται για πτήση, ενώ χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο αποκάλυψης του αυτοκόλλητου της ελληνικής σημαίας πάνω τους.

Τα μαχητικά αναμένεται να βρίσκονται γύρω στο μεσημέρι στην βάση της Τανάγρας, ωστόσο πριν πρόκειται να πετάξουν πάνω από την Αθήνα ενώ θα κάνουν και μια συμβολική διέλευση πάνω από την Ακρόπολη

Έπειτα θα προσγειωθούν στην 114 πτέρυγα μάχης της Τανάγρας, στην φυσική τους βάση όπου εκεί θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο ΥΕΘΑ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί των κλάδων, για την τελετή ένταξης τους στην 332 μοίρα.

Με αυτόν τον τρόπο θα ενταχθούν στο δυναμικό της πολεμικής αεροπορίας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, ένα μόλις έτος μετά την συμφωνία με την γαλλική πλευρά.

Τα υπόλοιπα έξι Ραφάλ αναμένονται στο τέλος του χρόνου και εξι ακόμη από την πρώτη παραγγελία το 2023.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει συνολικά 24 πανίσχυρα Ραφάλ.

Τα δύο Rafale που θα έρθουν αύριο στην Ελλάδα θα είναι διθέσια ώστε να χρησιμοποιούνται και για την εκπαίδευση των νέων πιλότων ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα είναι μονοθέσια.

Έως τώρα, έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση οκτώ Ελλήνων πιλότων και 50 τεχνικών των αεροσκαφών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βάση Μερινιάκ επί γαλλικού εδάφους από προσωπικό της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.

Η πρόσκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη πέρσι τον Ιανουάριο.

Τα Rafale, μεταξύ άλλων, έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, διαθέτουν δύο κινητήρες, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο και ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

admin_e4p2sd6v