• 18 Απριλίου, 2021

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα social media κακό για τη δημοκρατία (vid)

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα social media κακό για τη δημοκρατία (vid)

«Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στα social media.

«Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους νέους μας ότι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί ήδη να έχουν. Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας. Διότι εγκλωβίζονται με αυτό τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς ν’ αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς ν’ αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί εντός εισαγωγικών να τους σερβίρει», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ασφαλώς μέσω των βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάθαμε για πολλές περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας, όπως στη Νέα Σμύρνη και τον ξυλοδαρμό πολίτη. Ή για τις βωμολοχίες αστυνομικών… τα οποία ουδέποτε θα μαθαίναμε από τα ΜΜΕ.

Επίσης το τελευταίο διάστημα έχει πολλές φορές ειπωθεί εμμέσως ότι σχεδιάζεται η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας. Και το ερώτημα είναι προς ποια κατεύθυνση;