• 3 Μαρτίου, 2021

O Κυρανάκης και η γκρίνια για το νέο “φάουλ” Χρυσοχοϊδη

 O Κυρανάκης και η γκρίνια για το νέο “φάουλ” Χρυσοχοϊδη

Τα βέλη της δεξιάς πτέρυγας της κυβέρνησης και της Ν.Δ συγκεντρώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μετά το χθεσινό μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αλλά και την κινητοποίηση των υγειονομικών που “έσπασαν” την διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ που χαρακτηρίστηκε αντισυνταγματική και πως παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας.

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος διαμορφώνεται βαρύ κλίμα για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αφού οι διαδηλωτές ουσιαστικά αψήφησαν επιδεικτικά την απαγόρευση που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής Κώστας Κυρανάκης παρενέβη μέσω του twitter και η ανάρτησή του ήταν σαφής:

Δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που θεωρούν πως ο κ. Χρυσοχοϊδης πορεύεται από λάθος σε λάθος και θεωρούν πως το γεγονός ότι εκδόθηκε για δεύτερη φορά (όπως και στην επέτειο της 17 Νοεμβρίου) διαταγή της αστυνομίας, η οποία, ωστόσο, δεν εφαρμόστηκε, συνιστά διπλή επικοινωνιακή και πολιτική γκάφα. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις της ηγεσίας της αστυνομίας, σε συνδυασμό με την “εξαφάνιση” επί τρίμηνο του καταδικασθέντα χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά αλλά και το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Σε όλα αυτά, βεβαίως, προστίθενται και αιχμές για την “χαλαρότητα” της αστυνομίας σε άλλες περιπτώσεις, όπως στους συνωστισμούς των θεοφανείων και, τελευταία, της Ερμού.

Το γεγονός, δε, ότι ο Κώστας Κυρανάκης δεν είναι ένας τυχαίος βουλευτής αλλά διατηρεί στενή σχέση -μεταξύ άλλων- με πρόσωπα του Μαξιμικού περιβάλλοντος, ίσως προδίδει μιας γενικότερη δυσαρέσκεια για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που μπορεί να φθάνει αρκετά ή και πολύ…ψηλά.