• 28 Οκτωβρίου, 2020

Ο κοροναϊός στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης στις ΗΠΑ

 Ο κοροναϊός στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης στις ΗΠΑ

Μια ανάσα πριν τις προεδρικές εκλογές και αντί να κορυφώνεται το πολιτικό θερμόμετρο, αντίθετα οι δύο υποψήφιοι για τον Λέυκο Οίκο “παίζουν το παιχνίδι του “χαμηλού θερμομέτρου”.

Έτσι, σήμερα οι αμερικανοί είδαν τον Πρόεδρο Τραμπ να δηλώνει “Είμαι καλά”, από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου απευθυνόμενος σε πλήθος οπαδών του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος νοσηλεύτηκε πρόσφατα μετά τη λοίμωξή του με κορονοϊό, κάνει απόψε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που επέστρεψε από το νοσοκομείο, τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι αισθάνεται θαυμάσια.

Σε αυτή τη δημόσια εκδήλωση που μοιάζει με προεκλογική συγκέντρωση στο Λευκό Οίκο, και ενώπιον ενός πλήθους που φωνάζει “Τέσσερα χρόνια ακόμα”, ο Τραμπ δεν φορά μάσκα και διαβεβαίωσε ότι ο κορονοϊός “θα εξαφανιστεί” πολύ σύντομα, ότι “αρχίζει να εξαφανίζεται”.

Στην απέναντι πλευρά, ο Τζο Μπάιντεν, που ανακοίνωσε ότι υποωλήθηκε σε τεστ και βρέθηκε αρνητικός ενώ λίγο πριν την αναχώρησή του για την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ που έιναι ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να κατανοήσει “τί στραβό συβαίνει με αυτόν τον άνθρωπο” αναφερόμενος στον εκλογικό του αντίπαλο.