• 23 Απριλίου, 2021

Ο Κικίλιας επιστράτευσε Διαμαντίδη και Παπαλουκά για τον εμβολιασμό (vids)

 Ο Κικίλιας επιστράτευσε Διαμαντίδη και Παπαλουκά για τον εμβολιασμό  (vids)

Δυο παλαίμαχοι αθλητές του μπάσκετ πρωταγωνιστούν στο νέο σποτ για τον εμβολιασμό.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Θοδωρή Παπαλουκά που προέρχονται από τον ίδιο χώρο (του μπάσκετ) με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και πρωταγωνιστούν στο νέο σποτ για τον εμβολιασμό, με τους δυο αθλητές να υπενθυμίζουν πως κέρδισαν τον αγώνα με καλάθι το τελευταίο λεπτό στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας.

Διαμαντίδης και Παπαλουκάς κάθονται σε δύο πολυθρόνες, οι οποίες είναι τοποθετημένες μέσα σε κλειστό γυμναστήριο και μιλούν για τη δύσκολη μάχη που συνεχίζεται κόντρα στον κορονοϊό. «Το παιχνίδι κρατά 40 λεπτά», αναφέρει ο Θοδωρής Παπαλουκάς, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να συνεχίζει: «Στα δύσκολα, όλα κρίνονται στο τέλος». Την ώρα που μιλούν, παρουσιάζονται εικόνες από το «έπος» της Εθνικής στη Σερβία, όταν η επίσημη αγαπημένη πέταξε έξω τη Γαλλία στην ξέφρενη πορεία της προς την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Θυελλώδες παρασκήνιο: Η επιστράτευση Γεραπετρίτη δεν έπεισε – Βαθύς διχασμός, οριακές ψηφοφορίες, απόρριψη προτάσεων

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς τονίζει πως μπορεί να έχεις κάνει σωστά τα πάντα για 39 λεπτά αλλά αν κάνει λάθος την τελευταία στιγμή, στο τελευταίο ένα λεπτό τότε θα χαθούν όλα προτρέποντας τον κόσμο να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα κατά του κορονοϊού ώστε να προχωρήσει κι άλλο ο εμβολιασμός, να χτιστεί η ανοσία και να νικηθεί η πανδημία ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τη χαρακτηριστική κίνηση του χεριού δείχνει το καλάθι που μπήκε στα τελευταία λεπτά και έδωσε την πολυπόθητη νίκη που πανηγύρισε όλη η Ελλάδα.

Η συζήτηση που κάνουν Διαμαντίδης – Παπαλουκάς

Παπαλουκάς: Το παιχνίδι κρατά 40 λεπτά
Διαμαντίδης: Στα δύσκολα, όμως, όλα κρίνονται στο τέλος!
Παπαλουκάς: Μπορεί να έχεις κάνει τα πάντα σωστά για 39 λεπτά. Αλλά είναι το τελευταίο ένα που μετράει.
Διαμαντίδης: Αυτό είναι το μπάσκετ και δεν διαφέρει καθόλου από τη ζωή.
Παπαλουκάς: Τώρα που ο δύσκολος αγώνας με την πανδημία πάει προς τη λήξη του…
Διαμαντίδης: …η μπάλα είναι στα χέρια όλων μας!
Παπαλουκάς: Είμαστε κουρασμένοι, αλλά ξέρουμε να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι
Διαμαντίδης: Κι αν δείξουμε τη δύναμή μας, δεν υπάρχει καμία…
Παπαλουκάς: …μα καμία περίπτωση να μη βάλουμε το τελευταίο σουτ.
Διαμαντίδης: Αυτό που δίνει τη μεγάλη νίκη!

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Κάθε μεγάλος αγώνας κρίνεται στο τέλος. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς προχωράει ο εμβολιασμός μέχρι να χτίσουμε την ανοσία του πληθυσμού. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Θοδωρή Παπαλουκά για τη συμμετοχή τους στο σποτ του υπουργείου Υγείας».

Με αφορμή αυτό το σποτ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο εμβολιασμός προχωράει. Μαζί έχουμε την δύναμη να βγούμε νικητές. Ένα μήνυμα που αξίζει να ακουστεί. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Θοδωρή Παπαλουκά».