Ο Γρηγόρης Λέων δείχνει με ένα σκίτσο πώς κατά την κρίση του δολοφονήθηκε η Μαλένα

 Ο Γρηγόρης Λέων δείχνει με ένα σκίτσο πώς κατά την κρίση του δολοφονήθηκε η Μαλένα

Τρία χρόνια μετά τον θάνατο της Μαλένας, οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού από την Πάτρα συνεχίζονται. Ο Γρηγόρης Λέων είναι βέβαιος που η μικρή πέθανε από ασφυξία. Μιλάει για ένα έγκλημα που σε λίγες μέρες θα φωτιστεί πλήρως…

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επανέρχεται στις φωτογραφίες με τις αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας και προχωράει ένα βήμα παρακάτω. Αυτή τη φορά, στη νέα του ανάρτηση, ανεβάζει ένα σκίτσο για να δείξει πως προήλθαν τα τραύματα στο πρόσωπο του παιδιού από την Πάτρα και πως αυτό, πέθανε από ασφυξία. Σημειώνει ότι τα τραύματα από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν είναι πλήρως συμβατά με ασφυξία. Υπενθυμίζεται πως ο θάνατος της μικρής το 2019 αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. Κάτι που πλέον επανεξετάζεται και σε λίγες μέρες οι ιατροδικαστές Καρακούκης, Καλόγριας και Σπηλιοπούλου, θα συντάξουν το τελικό τους πόρισμα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ώρα αντιμετωπίζει τη βαρύτατη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Αν οι ισχυρισμοί που διατυπώνει ο Γρηγόρης Λέων για τον θάνατο της Μαλένας επιβεβαιωθούν θα μπει πιθανότατα στο κάδρο και για αυτό τον θάνατο. Υπενθυμίζεται πως και σε αυτή την περίπτωση, μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο μαζί με τη Μαλένα, ήταν μόνο εκείνη όταν πέθανε. Οι γιατροί ειδοποιήθηκαν από την ίδια αργότερα και όταν έσπευσαν δεν υπήρχαν περιθώρια ανάνηψης.

Όπως γράφει ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο twitter: «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας».

Χρήστος Σταθόπουλος