• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο “Γολγοθάς” μιας οικογένειας στον Έβρο που δεν μπορεί να εμβολιαστεί – “Μας κοροϊδεύουν”

 Ο “Γολγοθάς” μιας οικογένειας στον Έβρο που δεν μπορεί να εμβολιαστεί – “Μας κοροϊδεύουν”

Μία πρωτοφανή ταλαιπωρία βίωσε τετραμελής οικογένεια με παιδιά με αναπηρία που θέλησε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για οικογένεια στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα δύο ηλικιωμένους γονείς με σοβαρά προβλήματα υγείας και δύο παιδιά με αναπηρία και σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν έκλεισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν στο σπίτι αλλά έκπληκτοι είδαν ότι δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες που προβλέπει η νομοθεσία. «Εδώ και 1,5 χρόνο ακούμε ότι θα γίνουν εμβολιασμοί στο σπίτι. Μας είπαν ότι πρέπει να είναι τελείως τετραπληγικοί» περιγράφει η συγγενής της οικογένειας Σουλτάνα Μιχαλτζίδου μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση.

Στη συνέχεια έκλεισαν ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα καθώς, όπως καταγγέλλουν, οι αρμόδιοι δεν δέχτηκαν να εμβολιάσουν τα παιδιά γιατί δεν υπήρχε νοσοκόμος για να τα μεταφέρει. Η οικογένεια έκανε τρίτη προσπάθεια και έκλεισε ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί εντός του νοσοκομείου. Ωστόσο δεν υπήρχε πρόβλεψη για τη μεταφορά της μητέρας και των δύο παιδιών από το αυτοκίνητο στο αναπηρικό αμαξίδιο, με αποτέλεσμα το ένα παιδί να πέσει στο έδαφος.

«Κοντεύουν δύο χρόνια, μας κοροϊδεύουν. Θέλω να κάνει την εξής ερώτηση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Υγείας. Μας έπεσε το παιδί στο πάτωμα. Δεν μπορούν να βάλουν τραυματιοφορείς για να βοηθούν όταν υπάρχουν ανάπηροι; Αυτά τα ψέματα που λέει ο υπουργός Υγείας ότι όλα πάνε νορμάλ… Ορίστε η κατάσταση. Πού είναι αυτά πού λέει;» αναφέρει οργισμένη η Σουλτάνα Μιχαλτζίδου.

πηγή avgi.gr