Κιλιντσάρογλου: “Ο Ερντογάν προσπαθεί να διαφύγει στις ΗΠΑ – Έχει μεταφέρει 1 δισ. λίρες”

 Κιλιντσάρογλου: “Ο Ερντογάν προσπαθεί να διαφύγει στις ΗΠΑ – Έχει μεταφέρει 1 δισ. λίρες”

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ισχυρίστηκε ότι ο Ερντογάν κι η οικογένειά του έχουν μεταφέρει μέσω ιδρυμάτων – βιτρίνες στις ΗΠΑ 1 δισ. λίρες, προκειμένου να διαφύγουν στην Αμερική σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι διαθέτει έγγραφα που αποδεικνύουν τη μεταφορά 1 δις. λιρών στις ΗΠΑ από τα ιδρύματα Ensar και TURGEV, πίσω από τις οποία φέρεται να βρίσκονται -χωρίς να τους κατονομάσει- ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του Τούρκου προέδρου, καθώς και η Εσρά Αλμπαϊράκ, κόρη του Ερντογάν και σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών.

«Τα γνωρίζουν αυτά πολύ καλά και οι κωφοί σουλτάνοι. Στόχος μου είναι να ξυπνήσω έναν γίγαντα που είναι σε κώμα», είπε ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε τον τρόπο που στέλνει χρήματα στο εξωτερικό η οικογένεια του Ερντογάν.

«Ιδρύουν ένα ίδρυμα, αλλά στην Αμερική. Γιατί στην Αμερική; Περιμένεις από αυτούς που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε Κατάρ να πάνε στο Κατάρ; Ξέρουν ότι δεν υπάρχει νόμος σε αυτές τις χώρες, τους στέλνουν πίσω με το πρώτο αεροπλάνο. Μπορούν ωστόσο να κρυφτούν πίσω από τους νόμους της Αμερικής, που είναι κράτος δικαίου. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα Πενσυλβάνια. 

Τι κάνουν; Δημιουργούν ένα ίδρυμα βιτρίνα, βάζουν επικεφαλής έναν Αμερικανό πολίτη, αλλά η πραγματική διαχείριση του ιδρύματος ανήκει στα μέλη της οικογένειας Ερντογάν. Δεν μπορώ να τα κατονομάσω τώρα. Τώρα αυτή η δομή χρειάζεται χρήματα για άδεια. Επιλέγονται δύο ιδρύματα από την Τουρκία. Ιδρύματα που δήθεν έχουν δημιουργηθεί για φοιτητές. Τώρα μάθετε αυτά τα ιδρύματα. Είναι το TURGEV ??και το ENSAR.

Αυτά τα ιδρύματα αρχίζουν να στέλνουν χρήματα στον Αμερικανό πολίτη. 20 εκατομμύρια δολάρια, 10 εκατομμύρια δολάρια, μια το TURGEV, μια το Ensar… Δεν σταματούν. Η λίστα με την αποστολή χρημάτων είναι ατελείωτη. Έχουμε τη λίστα με όλα, για το πώς μετέφεραν 1 δισεκατομμύριο λίρες στην Αμερική.

Αγαπητό Ensar, αγαπητό TURGEV, ποιος σου έδωσε αυτά τα λεφτά; Πού τα βρήκες αυτά τα λεφτά; Γιατί μεταφέρεις αυτά τα λεφτά στις ΗΠΑ;

Ας έρθουμε τώρα σε αυτούς που ετοιμάζονται να φύγουν στην Αμερική. Πίστευες ότι η νέα κυβέρνηση θα σας άφηνε ήσυχους εκεί; Ερντογάν, βγες και πες, ποιος από την οικογένειά σου είναι επικεφαλής πίσω από αυτό το ίδρυμα βιτρίνα; Ποιος στέλνει από την οικογένειά σου αυτά τα λεφτά; Και ποιος παίρνει αυτά τα λεφτά από την οικογένειά σου πάλι από την Αμερική; Βγες και πες», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, προκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο.

«Γι’ αυτό αγαπητέ μου λαέ, δεν έχουν λεφτά για να βγεις στη σύνταξη. Γι’ αυτό 1 λίτρο γάλα κάνει 20 λίρες. Γι’ αυτό κόβεται το ρεύμα σε 4 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ξύπαν λαέ μου, ξύπνα! Την ώρα που εκείνοι ανοίγουν δρόμο για να διαφύγουν, εσύ δεν έχεις που να πας. Δεν έχουμε άλλη πατρίδα. Τώρα ξύπνα, σήκωσε το κεφάλι και έλα μαζί μας», προέτρεψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, το στέλεχος του κόμματος του CHP, Εμρέ Γιλμάζ, δημοσίευσε έγγραφα στον λογαριασμό του στο Twitter, που φέρεται να δείχνουν τις μεταφορές των χρημάτων από τα ιδρύματα Ensar και TURGEV στις ΗΠΑ.

Πηγή: ethnos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος