Ο Ερντογάν μιλάει για “ψηφιακό φασισμό” και καταγγέλλει διεθνές επικοινωνιακό εμπάργκο

 Ο Ερντογάν μιλάει για “ψηφιακό φασισμό” και καταγγέλλει διεθνές επικοινωνιακό εμπάργκο

«Όπως δε βασιζόμαστε τελείως στους ξένους στην αμυντική βιομηχανία και τα στρατιωτικά θέματα, έτσι δεν μπορούμε να αναθέσουμε στους άλλους και το θέμα της επικοινωνίας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο «Φόρουμ ΜΜΕ του Τουρκικού Συμβουλίου», που διοργανώνεται υπό τη διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

«Καμία χώρα ή κοινωνία, όσο αναπτυγμένη και να είναι, δεν έχει γλιτώσει από την καταστροφική επίδραση του ψηφιακού φασισμού. Ο τουρκικός κόσμος εκτός από τον ψηφιακό φασισμό υποφέρει και από τα δυο μέτρα και δυο σταθμά των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Ειδικά η διπρόσωπη στάση που βιώσαμε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ναγκόρνο – Καραμπάχ που διήρκησε 44 ημέρες έδειξε τη σημασία του ζητήματος. Οι σφαγές του στρατού της Αρμενίας με στόχαστρο τους αμάχους και οι επιθέσεις της με βαλλιστικούς πυραύλους δεν ήρθαν καθόλου στο φως της δημοσιότητας. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ανεξαρτησία των ΜΜΕ και για αντικειμενικότητα συμπεριφέρθηκαν σαν επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αρμενίας».

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της ελληνοτουρκικής έντασης: Σκληρή απάντηση Αθήνας στην Άγκυρα – Στην Κυπριακή ΑΟΖ το Nautical Geo

«Ο πόλεμος του Καραμπάχ δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο παράδειγμα του εμπάργκο τύπου που επιβάλλεται κατά των χωρών μας» επισήμανε ο Ερντογάν και πρόσθεσε, «Συναντάμε παρόμοιες προσεγγίσεις σε πολλά θέματα, όπως είναι οι ισχυρισμοί για δήθεν γενοκτονίες, οι οποίες στοχοποιούν την ιστορίας μας, την εθνική ασφάλεια μας και τις αξίες του λαού μας. Υπό το φως των πικρών εμπειριών που ζήσαμε πλέον όλοι μας μπορούμε να δούμε αυτή την πραγματικότητα με ανοιχτό και σαφή τρόπο. Όπως δε βασιζόμαστε τελείως στους ξένους στην αμυντική βιομηχανία και τα στρατιωτικά θέματα έτσι δεν μπορούμε να αναθέσουμε στους άλλους και το θέμα της επικοινωνίας. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την ευσυνειδησία και την επαγγελματική ηθική όσων, με μια οριενταλιστική οπτική γωνία, μάς δίνουν συνέχεια μάθημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας και ελευθερίας. Όπως στα υπόλοιπα στρατηγικά θέματα έτσι και στο θέμα των ΜΜΕ και της επικοινωνίας πρέπει να βρούμε δικές μας λύσεις».

«Ως τουρκικός κόσμος πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία στο θέμα αυτό, να προχωρήσουμε σε ανταλλαγή εμπειριών, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αναζητήσουμε τους τρόπους να αξιολογήσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις δυνατότητες που έχουμε στα χέρια μας. Πιστεύουμε πως το φόρουμ που διοργανώνουμε με το θέμα “βαθιά ριζωμένο παρελθόν, δυνατό μέλλον” θα μας δώσει ένα δυνατό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Με αφορμή το φόρουμ επιθυμούμε να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη στον τουρκικό κόσμο, να ενισχύσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να αναπτύξουμε τη συνεργασίας μας στα θέματα όπως η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, η ασφάλεια πληροφοριών, το άλμα εθνικών τεχνολογιών πληροφορικής και τα σχέδια ταινιών και σειρών που εστιάζονται στην κοινή κουλτούρα. Εύχομαι το φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται σε μια κρίσιμη περίοδο με τη συμμετοχή εξαίρετων ονομάτων, να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς τους στόχους μας» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα