• 18 Απριλίου, 2021

Ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας ζητά άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου – Αναμένονται αντιδράσεις και από τη Θεσσαλονίκη

 Ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας ζητά άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου – Αναμένονται αντιδράσεις και από τη Θεσσαλονίκη

(EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)

«Την άμεση ανάκληση τής απόφασης για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στην Πάτρα και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους», ζητά με ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος της πόλης.

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ίδια ανακοίνωση, «είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη, ενώ βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές».

«Όλο αυτό το διάστημα», συνεχίζεται στην ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου, «έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο, ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού».

Παράλληλα με την ίδια ανακοίνωση απευθύνεται κάλεσμα στους εμπόρους της Πάτρας, «να βρισκόμαστε όλοι τη Δευτέρα στις 9:00 το πρωί στα καταστήματά μας χωρίς προσωπικό, με φώτα και την πόρτα μας ανοιχτή, με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας, χωρίς να εξυπηρετούμε καταναλωτές».

Στο μεταξύ, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη στην Πάτρα, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ο εμπορικός σύλλογος καλεί «τους συναδέλφους και όλους τους φορείς της πόλης σε κινητοποίηση, τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων, στις 9:00 το πρωί έξω από το δημαρχείο και στις 10:00 το πρωί έξω από το Επιμελητήριο».

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη δε, συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης προκειμένου να καθοριστούν τα βήματα και οι αντιδράσεις που σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλέιεται να έχει και νομική χροιά.

Πάντως, για αύριο το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση των προέδρων των επαγγελματικών ενώσεων προκειμένου να συντονίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τη δράση τους.