Ο εισαγγελέας ανοίγει το φάκελο για ακόμη δύο γνωστούς ηθοποιούς

 Ο εισαγγελέας ανοίγει το φάκελο για ακόμη δύο γνωστούς ηθοποιούς

Νέο φάκελο για δύο νέες περιπτώσεις γνωστών ηθοποιών που έχουν δημόσια καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση ακόμη και για απόπειρα βιασμού -αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος- ανοίγει από σήμερα και επίσημα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Για το λόγο αυτό, ως πρώτος μάρτυρας για τις εν λόγω υπό διερεύνηση υποθέσεων καταθέτει σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, προκειμένου να παραδώσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχουν περιέλθει στη διάθεσή του.

Ο κ. Μπιμπίλας λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, κλήθηκε να εισφέρει στο έργο της Δικαιοσύνης καταθέτοντας τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών και στις οποίες περιγράφονται αδικήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις, με βάση το ποινικό μας δίκαιο, θεωρούνται «ζωντανές» και ως εκ τούτου μπορούν να διερευνηθούν και σε περίπτωση που στοιχειοθετηθεί η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έχουν περιέλθει και στοιχεία που αφορούν στην πολύχρονη «εγκληματική», σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, δράση του ήδη κατηγορούμενου για «βιασμό κατά συρροή» ηθοποιού – σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι εισαγγελικές αρχές εκτιμούν, ωστόσο, ότι η περίπτωση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κρύβει ακόμη πολλές «σκοτεινές πτυχές», οι οποίες δεν έχουν φωτιστεί.

Παναγιώτης Δρίβας