• 21 Απριλίου, 2021

Ο διάλογος του Κάρολου με τον Τσίπρα στο επίσημο δείπνο

 Ο διάλογος του Κάρολου με τον Τσίπρα στο επίσημο δείπνο

Την ελληνική φιλοξενία του 2018 κατά την επίσκεψη του Πριγκιπικού ζεύγους στη Αθήνα και την Κρήτη θυμήθηκε o Κάρολος όταν αντίκρισε τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο στο επίσημο δείπνο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Όταν έλαβαν θέση στο κεντρικό τραπέζι τα τιμώμενα πρόσωπα, ο Αλεξης Τσιπρας είχε τον παρακάτω διάλογο με τον Πρίγκιπα του Βρετανικού θρόνου σύμφωνα με το ieidisis.gr.

ΚΑΡΟΛΟΣ: Πως περνάς τώρα στην αντιπολίτευση. Σε βλέπω ανανεωμένο, έφυγε το βάρος από πάνω σου…

ΤΣΙΠΡΑΣ: Μια χαρά είμαι, προσωπικά, με περισσότερο χρόνο για τα παιδιά.

ΚΑΡΟΛΟΣ: Το 2018 πέρασε πολύ ωραία, μας έμεινε αξέχαστη η φιλοξενία σας, ιδίως η Κρήτη.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Το πιο εντυπωσιακό ήταν η βόλτα σας στην Ερμού και την πλατεία της Αγίας Ειρήνη στο κόσμο στην αγορά και οταν ειπιατε κρύο καφέ φρέντο ,χωρίς καλαμάκι.

ΚΑΡΟΛΟΣ: Και το ξέρω ότι αυτό έκανε εντύπωση.

Θερμή η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί όταν συνάντησε τον Αλεξη Τσίπρα. Παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού και πολλών άλλων παρευρισκόμενων του λέει : «Παρακολουθούσα στενά τη διαπραγμάτευση του 2015 ! Πόσο δίκιο είχατε απέναντι στη σκληρή Ευρώπη και στην αδιάλλακτη Γερμανία».

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν και του λέει : «Επί δίκη σας πρωθυπουργίας είχε συναντήσει τον Πιτσιλή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων».